febe fejlec lekerekitett

A FÉBE szervezésében 2014. szeptember 20-án a városháza dísztermében megtartott első kulturális örökség napja alkalmából dr. Palla Gábor közgazdász, FÉBE-tagja, ötletadó és főszponzor a helyi 7-8. osztályos diákoknak pályázati lehetőséget hirdetett meg. A meghirdető bízott abban, hogy minden évben lesz olyan személy vagy vállalkozó, aki a kezdeményezést tovább viszi és szponzorálja az I. helyezett jutalmát. Megkeresésünkre a 2015/16-os tanévben ezt a feladatott a MAGTÁPKER Kft. ügyvezetője Cserháti Vencel örömmel felvállalta.

Feltételek:
1. A pályázatra nevezhet minden Jászfényszarun tanuló, legalább jó rendű bizonyítvánnyal rendelkező 7. és 8. osztályos diák.

2. A pályázat a megadott témakörben egy 5 - 6 gépelt oldalnyi írott, képekkel is gazdagított dolgozat elkészítésére irányul.

A dolgozott témája Jászberény a Jászság fővárosa. Miért érdemes ellátogatni Jászberénybe, mit lehet itt a turistáknak megnézni, megmutatni?
A feladat egy dolgozatot írni, amiből az derüljön ki, hogy miért is érdemes egy vagy több napot eltölteni a Jászság fővárosában.
A dolgozat leadási határideje, helye: 2016. május 15, Jászfényszaruért Alapítvány kurátora Kotánné Kovács Tímea tanárnőnek.  

3. Értékelő bizottság:

Három fő, az adott év 1. díjazottjának támogatója, Cserháti Vencel MAGTÁPKER Kft. ügyvezetője, a IV. Béla Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója által felkért tanár, valamint a Jászfényszaruért Alapítvány kurátora Kotánné Kovács Tímea.

4. Az értékelés:

A turisztikai dolgozatok kiértékelését a bizottság végzi és dönt a három helyezettről, egyenlő színvonalú dolgozatnál, a jobb félévi tanulmányi eredmény dönti el a helyezés sorrendjét.

5. Díjazás:

I. helyezett: 25 eFt-os sportolást, turisztikát elősegítő csomag (pl. hátizsák, térkép,    
     turisztikai könyv, tájoló, labda, pingpongkészlet, stb.), a csomagot az adott év
     támogatója/szponzora a MAGTÁPKER Kft. biztosítja és képviselője;

II. helyezett: 15 eFt-os csomag, az önkormányzat felajánlása, melyet a polgármester asszony
     vagy megbízottja;

III. helyezett: 10 eFt-os csomag, a Jászfényszaruért Alapítvány felajánlása és a
     kuratóriumának elnöke vagy általa megbízott kurátora adja át.
A további pályázók oklevélben és a FÉBE részéről könyvjutalomban részesülnek.
A díjakat a 2015/16-os tanévzáró ünnepségen kapják kézhez a helyezettek.

6. Folyományok:

A legjobb dolgozat folytatásban megjelenik a helyi újságban; a jászberényi Tourinform iroda promóciós anyagaihoz is felhasználhatja a legjobb dolgozatokat; a Jászsági évkönyv szerkesztőjének is felajánljuk a legjobb dolgozatot a 2016 évi évkönyvben való publikálására.
                                                                                                                              Tóth Tibor