febe fejlec lekerekitett

cserhatiagnes 13 2015

Hatvan Város Önkormányzata „Közéleti szalon” rendezvénysorozatát a Grassalkovich-kastély dísztermében tartja. A november 19-i szalon vendége Cserháti Ágnes egykori Bajzás diák, a Magyar Televízióból közismert személy volt.

{jcomments off}

 

Beszélgető társai, a szalon házigazdái V. Sütő Éva és Tompa Z. Mihály kérdéseikre történt válaszokból az egykori televíziózás, bemondói munka kulissza titkait, a vendég mai mindennapjait ismerhettük meg.
   Elmondta a fényszarui és a hatvani diákévek során nem vonzotta a szereplés, még verset sem szívesen mondott. Tanítónak készült és a jászberényi főiskolai évek alatt munkát ajánlottak neki hírorvasként a jászberényi helyi televíziónál. Édesanya meggyőzte próbálja ki magát, ekkor találkozott először kamerával. Gödöllőn tanítóként helyezkedett el, de televíziós munkát is megkedvelte és visszajárt a berényi tévéhez. A Magyar Televízió keresett fiatalokat, ahová már saját elhatározásból jelentkezett és felvették. A képzés után állást kapott több önálló műsora lett, riportokat készített sok embert megismert. Újabb képzés után kapta meg a bemondói állást, így vált országosan ismert személyé. A bemondói státuszok megszűnése után, műsorszerkesztői munkát végzett. Jött a család, a gyerekek nevelése. Az MTVA létrejöttével 2010-ben a televíziózás nagy átalakuláson ment végbe, az átállás segítésére az intézmény kommunikációját szóvivőként irányította, nagy kihívást és előrelépést jelentett számára. Megszerzett tapasztalatát ma már az üzleti világban is hasznosítja, sok rendezvény háziasszonya, profi menedzsere. Egyre többször jótékonykodik nem csak Jászfényszarun és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületénél, máshol is segít, ha tud.
   A hallgatóság soraiban ültek egy része ismerősek voltak számára, mert egykori hatvani tanárai, osztálytársai, Hatvanban elő, egykori fényszaruiak tisztelték meg személyét. A kilencven perc elteltével sok új ismeretet szereztünk a televíziózásról és egy sikeres életpályát ismerhettünk meg.

Fotó: Hatvan Hírlap.hu