febe fejlec lekerekitett

Kedves Támogatónk!

             Tájékoztatjuk, hogy a „Jászfényszaruért” Alapítvány számlájára 1%-os felajánlásként 2015-ben 229 ezer Ft, a Fényszaruiak Baráti Egyesületére 354 ezer Ft érkezett, melyet a rendelkezőknek ezúton is tisztelettel megköszönünk.

            Az elmúlt évhez hasonlóan az 1996. évi CXXVI. Törvény értelmében Ön intézkedhet a 2015. évre befizetett személyi jövedelemadója egy százalékának közcélú felhasználásáról. Ezúttal azért keressük meg Önt sorainkkal, mert kérjük, adományozza ezt az egy százaléknyi összeget a „Jászfényszaruért” Alapítványnak vagy a Fényszaruiak Baráti Egyesületének.

A Fényszaruiak Baráti Egyesülete 1994-ben saját erőből 100 ezer forint alaptőkével hozta létre a „Jászfényszaruért” Alapítványt. Az alapítvány céljaként Jászfényszaru település tudományos, kulturális, oktatási, sport életének támogatása, környezeti, esztétikai értékének megőrzése, gyarapítása és elismerése került meghatározásra. Az alapítvány működését társadalmi munkában köztiszteletben álló 7 fős kuratórium irányítja. A Fényszaruiak Baráti Egyesülete a kapott 1 %-os támogatás kulturális programjainak megvalósítására és működésére fordította.

A két civilszervezet a 2013. adóévi személyi jövedelemadó 1 %-át, összesen 609.600,- Ft utalt át a városnak az óraoszlop megvalósításához, amely az elmúltév december 9-e óta a város új ékessége.

Mivel indokoljuk kérésünket?

A „Jászfényszaruért” Alapítvány és a Fényszaruiak Baráti Egyesületének közhasznúsági besorolása csak abban az esetben marad meg a jövőbben, ha kiadásának legalább 20 %-át eléri az 1 %-os felajánlás.

Kik adományozhatják az adójuk 1 százalékát?

Mindazok, akiknek 2014-ben olyan jövedelmük volt, amely után személyi jövedelemadót fizettek.

Mi az Ön teendője, ha alapítványunkat vagy a FÉBÉ-t kívánja támogatni?

Az, aki a munkáltatójánál nyilatkozik arról, hogy a beválását az adóhivatal készítse el, az a munkáltatójának adja le a mellékelt rendelkező nyilatkozat egyikét egy zárt borítékban. Az, aki a 1553 NY-es nyomtatványon nyilatkozik arról, hogy a NAV készítse el a bevallását, az 1 %-os lapon nyilatkozhat a felajánlásáról, melyre az adományozott szervezet adószámát kell feltüntetni. A Jászfényszaruért Alapítvány adószáma: 18823514-1-16, a Fényszaruiak Baráti Egyesülete adószáma: 18822317-1-16.

Miért fontos számunkra az Ön támogatása?

Mert az így összegyűlt pénz - melyet 2016 októberében egy összegben utal át alapítványunknak, egyesületnek az adóhivatal - egyik fontos kifejezője, mércéje egyesületünk, alapítványunk tényleges támogatottságának.

Kérjük, amennyiben arra érdemesnek tartja környezetében, családja körében, munkahelyén szerezzen további támogatókat a „Jászfényszaruért” Alapítványnak és a Fényszaruiak Baráti Egyesületének.

Jászfényszaru, 2016. január 14.

                                    Köszönjük megtisztelő figyelmét és támogatását!

 

  Tóth Tibor, a FÉBE elnöke 
  Mészáros László, a kuratórium elnöke 

                                                                                        {jcomments off}