febe fejlec lekerekitett

szabo krisztina

A Fényszaruiak Baráti Egyesülete megalakulását követő harmadik évben a Honfoglalás 1100 éves évfordulójára 1996. augusztus 20-ra jelentette meg első könyvét „Életleírása és több utazásai és kalandjainak gyűjteménye” címmel hasonmás díszkiadásban, melyet Szűcs Mihály (1823-1903) egykori főbíró 1892-ban adott ki.

   Az elmúlt húsz évben a FÉBE 11 könyvet, 17 egyéb papíralapú kiadványt, 7 érmet, 2-2 plakettet és jelvényt jelentetett meg, adott ki.
2016-ban újfajta kiadvánnyal kedveskedünk zenét szerető tagjainknak, érdeklődőknek. Szponzorok támogatásával adjuk ki a több mint egyórás komoly és könnyűzenei számokat tartalmazó CD lemezt. Az opera, operett, musical, filmdal és népzenei számokat Szabó Krisztina énekművész adja elő. A lemezt az igényesség és a sokszínűség jellemzi. A Hatvanban elő és dolgozó művész-tanár Szabó Krisztina édesanyja Szabó Lajosné sz.: Kiss Kornélia és nagyszülei révén Fényszarui kötődésű. 1993-ban templomunkban a város avatón csendült fel Jászfényszarun először csodálatos hangja. Az követően FÉBE és városi rendezvényeken rendszeresen többségében díjazás nélkül, jótékonysági céllal énekelt ez által színesítette, gazdagította egy-egy rendezvényt. Neve a szakmában a határon túl, főleg német nyelvterületen Ausztria, Svájc és Németországban ismert.
   A CD kiadvány ünnepélyes bemutatójára 2016. március 7-én (hétfőn) este 17 óra 30 perckor a Városháza Dísztermében kerül sor, melyre várjuk a zene szerető közönséget és Krisztina tisztelőit.

Tóth Tibor

Fotó: Szabó Krisztina (FÉBE archívum)

{jcomments off}