febe fejlec lekerekitett

 20160820 urmos zsolt

   A Fényszaruiak Baráti Egyesülete kezdeményezésére és rendezésében, a Jászfényszaruért Alapítvány csatlakozásával 2016. augusztus 20-án (szombaton) délután 15.00 órakor a Kiss József Helytörténeti Gyűjteménynél (Somogyi Béla u. 24.) hatodik alkalommal rendezzük meg a kemence ünnepét.
   Az elmúlt évhez hasonlóan Németh Ákos pékmester és Víg Antal fűtőmester valamint segítőik közreműködésével bemutatjuk a hagyományos kenyérdagasztást és sütést. Az udvari kemencében sült újkenyeret mindenki megkóstolhatja.
   A szellemi táplálékról 16 órától Gödöllőről Ürmös Zsolt humorista, író gondoskodik.

1994-ben a Magyar Televízió Humorista kerestetik műsorának különdíjasa. 2006-ban a Magyar Rádió Humorfesztiválján, szerzői kategóriában a Magyar Rádió díját kapja. Íróként és szerkesztőként működik közre a Rádiókabarékban és számos televíziós szórakoztató műsorban. Így: Bagi Iván és Nacsa Olivér, Fábry Sándor műsorainak kreatív írója, a Hócipő szatirikus lap munkatársa, A Mikroszkóp Színpadon stand-up comendy műsorokat állítatott színpadra. 2010-ben Varga Ferenc Józseffel megalapítja a Stand Up Brigád humorista társulatot, melynek művészetivezetője. Társulata 2013-tól a Bethlen Téri Színházban talált otthonra.
   A rendezvényt anyagilag Jászfényszaru Város Önkormányzata és a Jászfényszaruért Alapítvány támogatja. Egy kellemes délutánra szeretettel várunk minden érdeklődőt.

   Tóth Tibor{jcomments off}