febe fejlec lekerekitett

Kedves Egyesületi Tagunk, Barátunk!

   Tájékoztatjuk, hogy a FÉBE Színházbajárók Baráti Köre szervezésében az Operettbarátok Bérlet 1. előadására 2017. január 17-én (kedd) du. 14 óra 30 perckor Jászberényből induló Fehér János különjáratú autóbuszára Jászfényszarun a Városháza előtti gyülekezéssel, 15 órakor kifelé haladva a buszmegállókban megállva Hatvanon át a Budapesti Operettszínházba megyünk (VI. Nagymező utca 17. Telefon: 472-2030) Tolcsvay László - Müller Péter - Müller Péter Sziámi: Isten pénze című musicalt megnézni.

 

   Az előadás 17 órakor kezdődik, vége 19 óra 45 perc, várhatóan 21 óra 30 percre érkezünk haza.
Szereplők:
Ebenezer Scrooge: Földes Tamás, Jacob Marley: Németh Attila, Bob Cratchit: Pálfalvy Attila, Koldusgyerek/Gyerek Scrooge: Tóth Bercel Balázs, Belle: Simon Panna, Fiatal Scrooge: Kocsis Dénes, Mr. Fezziwig: Miklós Attila, Mrs. Dilber: Kolti Helga, Fred: Horváth Dániel, Fanny: Kékkovács Mara, Mrs. Cratchit: Kalocsai Zsuzsa, Belinda: Katz Zsófia, Martha: Katona Klaudia, Péter: Pesák Ádám, Joe bácsi/iskolamester: Dézsy Szabó Gábor, Mosónő: Ullmann Zsuzsa, Kapitány: Petrideisz Hrisztosz, Jonathan:Melis Gábor.
Közreműködik: A Színház Balettkara, a Színház Énekkara, a Színház Zenekara.
Alkotók és stáb: Karmester: Makláry László, Karigazgató: Drucker Péter, Tolcsvay László zenei munkatársa: Podráczky Ákos, Koreográfus-asszisztens: Bóna Gábor, Rendezőasszisztens: Tucker András, A rendező munkatársa: Angyal Márta, Játékmester: Lénárt Gábor, Világítástervező: Dreiszker József, Díszlettervező: Szlávik István, Jelmeztervező: Gyarmathy Ágnes, Koreográfus:Barta Viktória, Rendező: Somogyi Szilárd
   A Charles Dickens Karácsonyi ének című klasszikus kisregényéből írt magyar zenés mű a legtöbbet játszott musicalek toplistáján az előkelő nyolcadik helyet foglalja el.Az Isten pénze musical főhőse a lelkileg sivárrá vált, idősödő milliomos, Ebeneezer Scrooge, egy uzsorás, aki annyira a pénzéért él, hogy még karácsonykor is csak az anyagi ügyek foglalkoztatják. Nem adományoz pénzt a szegényeknek, mert úgy gondolja, hogy megérdemlik sorsukat. Úgy véli, hogy a társadalomban is a természeti törvényeknek kell uralkodni: a gyengének pusztulni kell. Ez a velejéig kapzsi ember kap még egy utolsó esélyt, s hősünket halott üzlettársának szelleme ekkor látogatja meg, és időutazásra invitálja életének korábbi szentestéire. Scrooge múltbéli karácsonyai filmként peregnek le szemei előtt és emlékeiben kalandozva eszébe jut, hogy mennyivel gazdagabb volt, amikor még nem a pénz volt az egyetlen érték, amiért lelkesedni tudott. A képi világ a modern technika vívmányainak felhasználásával egy légies szellemvilágba repíti a nézőket, ahol megszűnik a tér és az idő dimenziója. Ami volt, ami van, ami lesz - együtt létezik. Múltunk emlékei, jelenünk valói, jövőnk árnyai mind arról vallanak, kik voltunk, kik vagyunk, kivé vagy mivé válhatunk…Egy legendás karácsonyi történet, amit mindenki ismer. Egy valódi mese, nem csak fiataloknak.
   Az előadásra 1.400,- Ft/fő útiköltséget és a kiosztott bérletét szíveskedjen magával hozni, amely négy előadásra szól. Mindenkinek jó szórakozást kívánok.
Jászfényszaru, 2017. január 11.
                                                                
Baráti üdvözlettel:

                                                                                                                 Tóth Tibor
                                                                                                                  szervező{jcomments off}