febe fejlec lekerekitett

20170325 141527 20170325 160118

   A Mozdulj! Közhasznú Egyesület mottója: „Mozduljunk együtt, egymásért!” Főcéljuk a fogyatékossággal élők támogatása. Olyan programokat szerveznek, ahol a segítséggel élő emberek meg tudják mutatni, hogy ők is tudnak komoly értéket létrehozni. Az egyesület kulturális rendezvényein sok esetben versmondóként Ézsiás László is közreműködött.
   Köszönet képen a Mozdulj!, szervezésében március 25-én délután az Alexandra Könyvesházban (Nyugati tér 7.) nagyszabású rendezvény keretében mutatták be a verses CD lemezt. A szervezők fővédnöknek R. Kárpáti Péter színművészt, díszvendégnek Karácsonyi Zoltán színművészt és Dr. Sződy Szilárd, Nívódíjas dramaturgot kérték fel.
   A rendezvényen megjelenteket Dr. Tálos Marianna az egyesület elnöke, a program létrehozója köszöntötte. A több mint két órás műsorban többségében versek, de zongora, fuvola, gitár, ének és paródia is elhangzott. A 13 fellépő között látok és gyengén látók, hívatásos és amatőr előadók, a 11 évestől a 93 éves korig egyaránt megtalálható volt.
   A CD-én szereplő Ézsiás László által írt versek közül, a fővédnök az Áprilisi szonett, a díszvendég színművész Jézuska ajándéka, Lukács Renáta A szülőföld szeretete – Kiss József emlékére című verseket adták elő. Az ünnepelt is több verssel szerepelt, majd egy sorstársával, Ferenczi Edittel közösen nagysikert aratott paródiát mutattak be.
   A rendezvényen Budapestről több FÉBE tag, és Jászfényszaruról elszármazott érdeklődő is jelen volt.
                                                                                                          Tóth Tibor