Tájékoztatjuk, hogy a FÉBE Színházbajárók Baráti Köre szervezésében az Operabarátok Bérlet 4. előadására 2017. május 8-án (hétfő) du. 14 óra 30 perckor Jászberényből induló Fehér János különjáratú autóbuszára Jászfényszarun a Városháza előtti gyülekezéssel, 15 órakor kifelé haladva a buszmegállókban megállva Hatvanon át a Budapesti Operettszínházba megyünk (VI. Nagymező utca 17. Telefon: 472-2030) Kocsák Tibor-Somogyi Szilárd-Miklós Tibor: Abigél című musical két felvonásban megnézni.

   Az előadás 17 órakor kezdődik, vége 20 óra 10 perckor, várhatóan 21 óra 45 percre érkezünk haza.
Szereplők:
Vitay Georgina: Vágó Zsuzsi, Vitay tábornok: Földes Tamás, Horn Mici: Závordszky Noémi, Torma Gedeon – igazgató: Hirtling István, Kőnig tanár út: Csonka András, Zsuzsanna testvér: Váradi Eszter Sára, Kalmár tanár úr – osztályfőnök: Szerényi László, Kis Mari. Simon Panna, Torma Piroska: Farsang Emese, Bánki Anna: Farsang Emese, Kuncz Feri: Bálint Ádám, Gigus tanárnő: Ullmann Zsuzsa, Truth tanárnő: Felföldi Anikó, Hajdú tanárnő: Vásári Mónika, Mráz úr, az üveges: Csuha Lajos, Mimó néni, Róza néni: Kovács Zsuzsa, Erzsébet testvér: Papadmitru Athina, Suda a pedellus: Dézsy Szabó Gábor, Bánkiné: Mirtse Réka, Botosné: Udvarias Katalin.
Közreműködik: A Musical Együttes, a Színház Zenekara a MÁV Pesti Broadway Stúdió növendékei
Alkotók és stáb: Karmester: Szabó Mónika, Hangszerelő: Pejtsik Péter, Koreográfus: Lőcsi Jenő, Koreográfus-asszisztens: Mirtse Réka, Rendezőasszisztens: Angyal Márta, Díszlettervező: Túri Erzsébet, Jelmeztervező: Velich Rita, Játékmester: Rogács László, Rendező: Somogyi Szilárd.
   2004 nyarán a Kossuth-díjas írónő Álarcosbál regényéből Somogyi Szilárd igazi musicalcsemegét készített. Magda néni természetesen látta ezt az előadást, és nagyon boldog volt, hogy a musical műfajában is megjelenik. Igazán ez "törte meg a jeget", hiszen sokan sokszor kérték tőle az Abigél című regényt is, hogy musicalt írjanak belőle. Az Álarcosbál sikere után az ifjú rendező kapta meg tőle ezt a lehetőséget, s írta meg az Abigél című musical szövegkönyvét. Társa lett a munkában Kocsák Tibor zeneszerző és Miklós Tibor dalszövegíró, akik már korábban, a Rock Színház idején vittek sikerre zenés műként olyan irodalmi remekeket, mint a Légy jó mindhalálig vagy az Anna Karenina.
   A musical új aspektusból közelít a csodálatos szívet melengető, síros-nevetős történethez. Az egész Gina, a tizenéves gimnazista lány egy drámai pillanatban történő visszaemlékezése, életének egy meghatározó korszakának újraélése. A fordulatos regény lehetőséget ad egy eddig nem látott színpadi adaptációra!
   Nem árulunk el titkot, ha kimondjuk, hogy a mai fiatalok vajmi keveset olvasnak. Ez a darab hidat képez majd. És biztos felkelti az érdeklődést a fiatalokban, ha megnézik a musicalt, hogy elolvassák a regényt vagy Szabó Magda más műveit, és megnézzék az Abigél című filmet is.
   Szabó Magda így ajánlotta kis hősnőjét nekünk:
"1943-ban Gina elbúcsúzik otthonától és azoktól, akiket szeret, mert az apja beadja a híres árkodi intézetbe. A kis gimnazistát a rideg világ, a szokatlan kegyetlen törvények lázadásra késztetik. Ám megtud valamit, ami maradásra bírja, önként vállalja a rabságot… Hogyan igazodik el a kis tizenéves lány ebben a felnőtt-titkoktól terhes világban? Vajon hihet-e a naiv diáklegendákban, amelyet a kertben álló, korsós leányt formázó szobor alakja köré fon a lányok képzelete? Írjon talán ő is levelet Abigélnek, aki mindig segít a bajbajutottakon…"

Jogtulajdonos: Pentaton Művész- és Koncertügynökség

Külön köszönet Tasi Gézának

Az előadásra 1.400,- Ft/fő útiköltséget és a kiosztott bérletét szíveskedjen magával hozni, amely négy előadásra szól.

Mindenkinek jó szórakozást kívánok.

Jászfényszaru, 2017. május 02.
                                                                

Baráti üdvözlettel:

                                                                                                                 Tóth Tibor
                                                                                                                   szervező{jcomments off}