Kedves Egyesületi Tagunk, Barátunk!

 

Tájékoztatjuk, hogy a FÉBE Színházbajárók Baráti Köre szervezésében 2011. november19-én (szombat) 17 órakor a helyi autóbuszmegállókban, illetve a Városháza előtti gyülekezéssel, indulunk különjárati autóbusszal Budapestre Gózon Gyula Kamaraszínház (1172. Budatest, XV. utca 23.) Lindsay-Crouse-Rodgers-Hammerstein: A MUZSIKA HANGJA musicalt megnézni.

 

 

Az előadás 19 órakor kezdődik, vége 21 óra 30 perc várhatóan 22 óra 30 percre érkezünk haza.

Szereplők: Von Trapp Kapitány: Presits Tamás; Maria Rainer: Endrődi Ágnes; Tisztelendő anya: Karsai KláraFranz: Balogh Bodor Attila; Frau Schmidt: Erdélyi Mária; Elsa Schraeder: Tövispataki Beáta; Maximilien Detweiler: Harcsik Róbert; Rolf: Kovács Róbert; Zsófia nővér: Lipcsey Colin Borbála; Margit nővér: Balla Judit; Berha nővér: Bartha Alexandra; Zeller úr: Válóczy Elek; Von Schreiber Admirális: Simon András Liza: Tóth Enikő; Friedrich: Szőke Botond; Lujza: Borsos Klaudia/ Sármai Bernadett; Kurt: Szabó Bálint Brigitta: Moksony Milla/ Kazal Veronika; Márta: Kuslits Juli/ Sármay Dorka; Gréti: Papp Kinga/ Bakos Bogi.

A muzsika hangja világhírű musical. Hírnevét, értékét mindenekelőtt az adja, hogy a slágerré vált dalokon és szerethető hősein kívül máig megdöbbentően erős társadalmi-történelmi mondanivalót hordoz. A zene, a játék, a gyermeki tisztesség, a kedvesen ironikus humor, az emberi tartás áll szemben az ordas eszmékkel, a napjainkig is létező, a megkülönböztetést a kirekesztést, a diktatúrát képviselő erőkkel. A történet az 1930-as években, pontosabban Ausztria német megszállása előtt játszódik. Maria, az árvaként egy salzburgi zárdában nevelkedett és ott apácának készülő fiatal novícia azonban többet foglalkozik az énekléssel, mint zárdai kötelességeivel. A főnökasszony, miután belátta, hogy Mariából sosem lesz igazi apáca, egy feladattal bízza meg. A nyugállományba helyezett tengeralattjáró-parancsnok, Georg von Trapp szolgálatába áll, akinek felesége halála után dadára van szüksége. A lány megdöbben azon, mennyire túlfegyelmezettek a gyerekek, ezért úgy dönt, hogy a mogorva Von Trapp szigorú rendszabályait felrúgva, megtanítja a gyerekeknek, hogyan örülhetnek az életnek. Hamarosan egy igazi énekkar vidám hangja visszhangzik a házban a százados legnagyobb megrökönyödésére…

Az előadásra 2.200 Ft/db helyáron tudunk jegyeket biztosítani.

Az autóbusz költség: 1.700,- Ft/fő

Jelentkezni folyamatosan Tóth Tibornál 30-3373336 vagy este a 57-422-871 telefon számokon, vagy napközben személyesen a Rimóczi-kastélyban lehet.

 

A jelentkezőknek jó szórakozást kívánok.

 

Jászfényszaru, 2011. október 15.

 

Baráti üdvözlettel:

 

Tóth Tibor

szervező