Ézsiás László kettős sikere

 

Az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár harmadszor hirdette meg …virág volt a vers… címmel országos versmondó versenyét 50-70 év közötti amatőröknek.

 

Az október 8-án megrendezett szavalóversenyre a jelentkezőknek három magyar verset kellet vinni, melyből a helyszínen a zsűri választott ki egy verset.

Ézsiás László is nevezett a versenyre. Bács Ferenc Jászai Mari-díjas, Érdemes - és Kiváló művész a zsűri elnöke Ézsiás Lászlóval Nemet László: Gyászom a színészkirályért című verset mondata el. A vers elhangzása után a zsűri elnöke háromszor ismételte meg egymás után köszönöm, köszönöm, köszönöm, míg más előadók esetében ez csak egyszer hangzott el.

Városunk szülötte költő és Vörösmarty-díjas versmondó, a verseny I. helyezettje lett és 20 ezer forint értékű könyvvel lett gazdagabb.

A fehér bolt világnapja és a két éve elhunyt Kunhegyesi születésű Kerekes Géza vak költő emlékére, a Vakok és Gyengénlátók JNSZ Megyei Egyesülete a Fények vakondja címmel irodalmi országos pályázatot írt ki.

Az ünnepélyes eredmény hirdetést október 12-én Szolnokon tartották. A díjnyertes novellát Erdősné Onda Marica írta, míg második helyezett Ézsiás László: Én sohasem kutattam című verse lett. Gratulálunk a kettős sikerhez!

Tóth Tibor