febe fejlec lekerekitett

   A Fényszaruiak Baráti Egyesülete 2007. május 10-től folyamatosan üzemelteti a www.febe. hu honlapot. A tizenhárom év alatt háromszor változott arculata, tartalma állandóan bővül. A honlapon a mozgó kép alatt új tárhely létesült Értékek Tárháza néven.
  
A tárházban az első link a Könyvtár, amely digitálisan tartalmazza a FÉBE által eddig kiadott tíz könyv teljes anyagát. Így: Agócs Zsuzsanna – Ézsiás László – Kolozs Marcella – Zsámboki László* Pető Zoltán**: „Csak szív kell…” válogatott versek – 2003; Lantos PéterBerze Lászlóné: Jászfényszaru története – 2003; Zsámboki LászlóBerze Lászlóné: Jászfényszaru diáksportjának története – 2008; Tóth Tibor: A Fényszaruiak Baráti Egyesületének 15 éve (tények és képek) – 2009; Tóth Tibor: Jászsági lokálpatrióta közösségek tevékenysége – 2013; Tóth Tibor: Jászfényszaru kulturális és természeti értékei – 2014; Gyenge PéterTóth Tibor: Andris. Egy parasztfiú regénye – 2014; Ézsiás RózsaTóth Tibor: Süssünk – főzzünk ízletesen és gyorsan – 2018; Tóth Tibor: A Fényszaruiak Baráti Egyesületének története Negyedszázad a Városért, Jászfényszaruért 1993-2018; Dr. Langó PéterTóth Tibor: Történelmi források Jászfényszaru múltjához – 2018. A Jászfényszaruért Alapítvány által kiadott két könyv digitális változatát. Így: Tóth Tibor: Elöljárók Élenjárók Választott és elismert személyek Jászfényszarun 1903-2013 – 2013; Gulyás András ZoltánTóth Tibor: A Jászság kapuja, Jászfényszaru Régészeti tanulmányok Jászfényszaruról – 2019.
   Digitális újságként olvasható: FÉBE BÁL 1994-2013 – 2013.
   Mások által kiadott könyvek digitális változata. Így: a Jászsági évkönyv 2014, 2015, 2016 évi anyaga, melyekben Jászfényszaruról is olvashatunk tanulmányokat.
   A FÉBE tulajdonában található papíralapú közel háromszáz könyv címjegyzéke is része a könyvtárnak, melyek többségében Jászsági és azon túli települések helytörténeti jellegű kiadványok. A könyvek kikölcsönözhető bárki számára.
   A következő fül a digitális hangzó anyagok. Így: Szabó Krisztina: Mit ér egy hang FÉBE CD-1 – 2016. 20 szám 75 percben. Ézsiás László: Vers a szívemben, szívem a versben FÉBE CD-2 – 2017. 27 vers 75 percben.
   A következő fül az Értéktári érdekességek tárháza.
   A FÉBE kiadványai közül csak két könyv digitális változatával nem rendelkezünk. Így: Szűcs MihályTóth Tibor: Életleírása és több utazásai és kalandjainak gyűjteménye – 1996; Langó Péter: Szállástól mezővárosig tanulmánykötet – 2000. A nyár folyamán, ha kapunk digitalizálási programot, úgy a két könyvet is digitalizáljuk, mert már papíralapon ez a két könyv elfogyott nem megvásárolható.
   A FÉBE Értékek Tárháza azt a célt szolgálja, ha bárki gyorsan szeretne megnézni, meghallgatni egy kiadványt, akkor ne a könyves polcon keresse, hanem honlapunkon azonnal hozzáfér. Ingyenes szolgáltatásunk különösen azoknak kedvez, akik nem vásárolták meg a kiadványt vagy hangzó anyagot.
   Köszönöm Réz Bertold webmester munkáját, aki az elképzelést valóra váltotta.
* Vastagon szedve = szerző ** vastagon dűlt betűvel szedve = szerkesztő
                                                                                        Tóth Tibor