febe fejlec lekerekitett

A Fényszaruiak Baráti Egyesülete augusztus 14-én kora este a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár földszinti klubtermében tartotta éves közgyűlését. A járványhelyzet miatt az egyébként májusban szokott közgyűlésre most került sor.
   A közgyűlés jóváhagyta a július 23-i Elnökségi ülésen előkészített 2019 évben végzett munkáról szóló beszámolót, a közhasznúsági jelentést és kiegészítő mellékleteket, a mérlegeredménnyel együtt, amely 176 ezer Ft. A jelenlévő tagok egyetértettek a 2020 évi főbb feladatokkal, a 2020 évi költségvetés tervezettel, amely 6,6 millió Ft bevétellel és 6 millió Ft kiadással számol.

   A közgyűlés elfogadta a FÉBE Ellenőrző Bizottságának beszámolóját az elmúlt évben végzett munkáról, melyet Kónyáné Kolozs Katalin EB-tag ismertetett. A bizottság a számviteli beszámolóról és a költségvetésről alkotott véleményével a közgyűlésen megjelent tagok egyetértettek. 
   A közgyűlésen az elnök köszöntötte és átadta - az egyesület szabályzata alapján - a 10 éves, 20 éves és 25 éves tagsággal rendelkezőknek a „Tízéves Tagságért Emlékérmet”, FÉBE címert ábrázoló „Bronzkitűzőt” és a negyedszázados munkáért „Díszoklevelet”.
Lovászné Török Magdolna titkárhelyettes előterjesztése alapján a 2021 év májusában tartandó tisztújításhoz a Jelölő Bizottságot a közgyűlés megválasztotta. A bizottság elnöke: Varga Gáborné, tagjai: Baranyi Józsefné Békési Kornélia és Szlávik József személyében. A helyben lakó egyesületi tagok javaslataikat 2021. március 31-iga bizottságnak szóban vagy írásba jutassák el. Az elszármazottak, de a helyiek is E-mailben a febejfsz@gmail. com vagy febe@febe. hu írásban is megtehetik.
   A közgyűlés jegyzőkönyve a mellékletekkel együtt teljes terjedelemben a www.febe.hu honlapon augusztus 31-től olvasható lesz.
                                                                                          Tóth Tibor

Fotó: Lovászné Török Magdolna