febe fejlec lekerekitett

FÉBE alapító tagja, nyugalmazott általános iskolai tanár

   Zsámboki Zsolt a Fényszaruiak Baráti Egyesülete alapító tagja édesapja Zsámboki László verseit - több mint 2500 oldalon kb. 1300 versest írt a tanár úr 1990-től az elmúlt harminc évben - az egyesületnél helyezte letétbe.
   A szerző sokat kerékpározott így a táj a természet sok versének ihletője volt. A településen történt eseményt, évfordulót, ismert és kevésbé ismert személyeket is versbe foglalt.
   A FÉBE igyekezik a nagyközönséggel is megismertetni – sokak által kedvel, közérthető és többségében rímelő – verseit, azáltal, hogy szeptembertől minden héten – csütörtökön - Zsámboki László egy az évszakhoz, hónaphoz kapcsolódó verse kerül fel a FÉBE facebook oldalára, honlapjára.
A mai napon születésének napján adjuk közre első versét:

Szárnyaló felhők

Felhők szállnak, útra kelnek,
madarakkal elreppennek.
Szárnyalnak a gondolatok,
elmúlnak a nyári napok.
Gondolatban felhő vagyok,
 a világban szárnyalhatok.
Elmegyek én messzi tájra,
boldogságra rátalálva.

1992. szeptember

A Fényszaruiak Baráti Egyesülete – tiszteletünk és megbecsülésünk jeléül – 1996-ban hozott szabályzata alapján 60., 70., és az követűen 5 évenként levélben vagy személyesen és maradandó ajándékkal (kiadványokkal) köszönti tagjait.

   Így az elmúlt 20 év köszöntéseiből Laci és Ducika fotó anyagát tesszük közre, a legutolsó 2015. szeptemberi volt, amikor Zsámboki László 80. születésnapját ünnepeltük Pusztamonostoron családi és baráti körben.
Kép és szöveg: Tóth Tibor