febe fejlec lekerekitett

  Márciusi lapszámban már írtunk róla, hogy a FÉBE a Szűcs Mihály Huszárbandérium negyedszázados megalakulásának tiszteletére Emlékbélyeget jelentet meg. A bélyeg elkészült belföldi borítékra ragasztva nem csak dísztő és egyedi, hanem a posta bárhová kézbesíti a címzettnek a levelet. Az emlékbélyeggel maradandó értéket kívántunk adományozni a bandérium jelenlegi és volt tagjainak, a jászasszonyoknak.

   A FÉBE Elnöksége az elnök írásos beszámolóját, 2020. évi egyszerűsített éves beszámoló mérlegét, eredmény-kimutatását, a közhasznúsági és kiegészítő mellékletekkel együtt, az Ellenőrző Bizottság egyetértő záradékolásával, valamit a 2021 évi főbb feladatokat és a költségvetést elfogadta és támogatja – a járványhelyzet elmúlásával – a közgyűlés elé terjesztését.

   Április hónap második felében két kerekévfordulós FÉBE tagunkat is köszöntöttük születésnapja alkalmából. Dr. Harangozó Imre és dr. Kanizsay Endréné Horta Nicolette, válaszlevélben megható és kedves gondolatokkal köszönte meg a megemlékezést.

  A FÉBE sok éve együttműködik a Nemzeti Művelődési Intézettel, volt közhasznú foglalkoztatás biztosítása és eszközadományozás az intézet részéről. A közelmúltban átadásra került Lakitelken az állami közfeladatokat ellátó Nemzeti Művelődési Intézet felépült új székháza. Az intézet elindította online tudásmegosztást kínáló új weboldalát. A honlap célja, hogy a hagyományos szakköri tevékenységek egyes fázisába az internet segítségével vonja be a látogatókat. Jó szívvel ajánljuk mindenkinek a https://aszakkor.hu honlap látogatását. A FÉBE saját honlapján a febe.hu  is megtalálható a fenti csatlakozási pont segítve ez által a web felület népszerűsítését.


Kép és szöveg: Tóth Tibor

1./ Szűcs Mihály Huszárbandérium Emlékbélyege