febe fejlec lekerekitett

  A Fényszaruiak Baráti Egyesülete 2014-ben csatlakozott a minden év szeptember harmadik hétvégéjén megrendezendő országhatáron túl nyúló európai programhoz. Az elmúlt évben a járványhelyzet miatt nem került megtartásra. Így ebben az évben a hetedik alkalommal hirdetjük meg, évente más és más tartalommal, a helyi rendezvényt.
   Szeptember 18-án szombaton 10 és 16 óra között a Kiss József Helytörténeti Gyűjteménynél várjuk az átrendezett gyűjteményre kíváncsi látogatókat.
   A FÉBE és a Kiss József Helytörténeti Kutatócsoportja közösen a helyi általános iskola 7. és 8. osztályos tanulónak külön helytörténeti feladattal készül. A feladat megoldásában kétfős csapatok vehetnek részt. Egy csapat tagjai azonos évfolyamról és 7., 8. évfolyamról vegyesen is lehetnek. A FÉBE által 2014-ben kiadott Jászfényszaru kulturális és természeti értékei című könyvből összeállított 13 + 1 totófeladatlapot (a megadott három válaszból az egy helyeset kell megjelölni) kell kitölteni, és a gyűjteményben elhelyezett tíz tárgyat kell felismerni.
   A totó kitöltésének felkészüléséhez a megjelölt kiadvány az Iskolai és Városi könyvtárban, a Városi Értéktárban egyaránt megtalálható, olvasható vagy kikölcsönözhető,
   A csapatok résztvevői a Jászfényszaruért Alapítvány által KÖN alkalmából megjelentetett kilenc új képeslappal lesznek gazdagabbak. Az első három helyezett személyenként egy pizzautalványt kap, melyet Pizza Matteonál lehet beváltani, további három helyezett személyenként háromgombócos fagylaltra vendégünk a Terasz fagyizó és kávézóban.
   Az utalványok telefonos kiértesítés alapján még aznap délután 4 órától fél 5-ig a Kiss József Helytörténeti Gyűjteménynél átvehetők.
   Sikeres felkészülést és jó versenyzést kívánunk!
Tóth Tibor

Fotó: A felkészülési könyv borítója