febe fejlec lekerekitett

   A tízedik jubileumi Kemence ünnepét másként rendeztük meg, mint eddig. A pékmesterünk munkahely-változtatás miatt augusztus 19-re nem tudott szabadságot kivenni. Így máshol sült házi kenyeret tudtunk megkóstolni az ünnepség kapcsán. Szokták mondani, minden kárból van haszon is, így Németh Ákos pék gondtalanul ünnepelhetett családjával együtt a programon.
   A program résztvevői a nagyteremben asztaloknál kényelmesen foglalhattak helyet, és nézhették meg a 90 perces műsort. Közben mindenki kedvére kóstolta Bognár Zita házilag sütött kenyerét és a Lipóti pékség kovásszal készült kenyerét. A feltétek gazdag választéka állt rendelkezésre, a szomjúságot olthatta mindenki kedvére.

   A műsor első blokkjában ismert operett dallamok csendültek fel Vanya-Lőrincz Veronika színész, énekes, előadóművész és Farkas Zoltán színész, énekes tolmácsolásában.
   A Tóalmási Titánok vidám jelenete a „Leharapta a koca” tovább fokozta a jó hangulatot.
Az énekesek a második 25 percben a 60-70-es évek nosztalgiaslágereit énekelték nagy sikerrel. A műsort a tóalmási színjátszók zárták a „Piroska és a farkas” modernizált változatával.
   Tovább folyt a baráti beszélgetés az asztaltársaságoknál, senki nem igyekezett haza.
   A FÉBE és alapítványa közös rendezvénye most is sikeres volt. Úgy búcsúztunk, jövőre a Kiss József Helytörténeti Gyűjtemény udvarán találkozunk.
   Köszönjük Török Péternek a finom házi zsír, Telek Sándornak a zöldségek felajánlását, és másoknak is, akik tovább szélesítették a asztali választékot. Hornyák Péternek és Fekete Károlynak a hangosítást, a művelődési ház dolgozóinak a terem berendezését.
Tóth Tibor

Fotó: Glonczi Rudolf

Képaláírások:

1. A résztvevők egy csoportja,
2. Vanya-Lőrincz Veronika nosztalgia slágert énekel az asztaltársaságnak.