febe fejlec lekerekitett

Nagy érdeklődés övezte 2021.szeptember 3-án, pénteken Zsólyominé Kiss Mária kortárs festő kiállításának megnyitóját, melyet a FÉBE és intézmény közösen szervezett. A Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár nagytermében teltház várta az alkotót, ami nem is csoda, hiszen sokan ismerik és szeretik alkotásait, követik művészi pályáját.

   Önálló kiállítás megrendezésére most nyílt az első alkalom szülővárosában. A kiállított, mintegy negyven, különböző technikával elkészített alkotás elnyerte a megjelentek tetszését. Amely nem véletlen, hiszen a művész művein átsugárzik a természet szeretete. Képein láthatóan nem takarékoskodik a színekkel, szereti őket halmozni. Saját magát impresszionistának vallja, akiknek, mint tudjuk az élmény vezeti az ecsetjüket, az érzéki benyomás. Már gyermekkora óta érdekelte az alkotás varázsa, a művészet.

   Kezdetben népművészeti cserépedényeket festett, főállású munkája mellett. Az utóbbi évtizedben azonban az interneten felfedezve neves festők kurzusait berobbant mindennapjaiba az alkotás öröme. Eddigi pályájának alakulását jelentősen befolyásolták azok az alkotótáborok és neves festőművészek, akiknek a kurzusait látogatta. Mindannyiuktól elsajátított valami újat. Minden új technika egy új világot nyitott ki számára. Eleinte akrillal festett, majd olajjal. Mesterei között említi Nagy Krisztián, Dáma Nógrádi Katalin, Cene gál István, Bottyán Mariann Violetta és Király Nikoletta festőművészeket. Jelenleg is folyamatosan képezi magát. ha ecsetet vesz a kezébe, megszűnik körülötte a világ, teljesen átadja magát az alkotás örömének. Fontosnak tartja, hogy műveivel örömet szerezzen az embereknek. Tagja a Cserhát Művészkörnek. Azt hiszem ez a kiállítás, a látogatók rengeteg gratulációja bizonyítja, hogy művészi hitvallása, vagyis, hogy örömet szerezzen az embereknek, a megnyitó alkalmával maradéktalanul megvalósult.

További sikeres alkotómunkát kívánunk!

Nagyné Kiss Mária

Fotó galéria: Glonczi Rudolf