febe fejlec lekerekitett

 Közgyűlás részvevői 2023 A május 19-i éves beszámoló és feladat meghatározó közgyűlésen megjelent 42 fő egyesületi tag. A jelenlévő tagok ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadták az elnökség 2022 évi munkájáról szóló beszámolót, közhasznúsági jelentést és mellékleteit, valamit a 2023 évi főbb feladatokat és költségvetését. Az éves programot a 30 éves jubileum jegyében terveztük.
   A hagyományos rendezvényeken túl igyekezik az egyesület ebben az évben is maradandó értéket, lábnyomot hagyni maga után. Az igazgatók márványtáblája mellé a tanév kezdetekor szeptemberben elhelyezésre kerül az igazgatók tablója. Folytatjuk az elmúlt években elkezdett felsőtemetőben neves személyek sírjának megmentését, felújítását. Ez évben Velsinszky József kántortanító, (49 évig volt kántora a településnek) és második felesége Hamza Margit tanító (23 évet tanított a helyi rk. elemi iskolában) sírját vállaltuk fel. A toronysisak felújítását anyagilag többféleképpen támogatjuk. Kulturális Örökség Napjára „Tradíció – Innováció” jegyében a város és a FÉBE 30 éves jubileuma kapcsán a Tanítók Emlékműve, a székhely Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár, a Városi Értéktár és Kiss József Helytörténeti Gyűjtemény épületein qr. kóddal ellátott táblát helyez el, melyet részletes információval, fotókkal tölt fel. Az qr. kódra feltöltött adatokat a járókelők okostelefonnal tudnak leolvasni. A FÉBE megalakulásának 30. évfordulójának emlékére az öt éve elültetett FÉBE fával (mamutfenyő) átellenben a járda másik oldalán kb 0,8 m átméretű színes FÉBE címert helyezünk el a székhelyünk parkjában. December 2-án a 30 éves a város és FÉBE közösrendezvény kapcsán kerül bemutatásra, alapítványunk gondozásában az Elöljárók – Élenjárók című könyv II. kötete, melynek összeállításában jelentős szerepet vállal a FÉBE. December 28-án vagy 29-én 17 órakor a IX. Óévbúcsúztató rendezvénnyel zárjuk a művelődési házban az ünnepi évet.
Megtárgyalta és elfogadta Győriné dr. Szabó Gabriella elnök előterjesztésében az Ellenőrző Bizottság beszámolóját, a számviteli beszámolóról alkotott írásbeli jelentést.

Az egyesület elnöke 10, 20 és 25 éves tagsági viszony alkalmából emlékérmet, bronzkitűzőt és díszokleveleket adott át.
Kép és szöveg: Tóth Tibor

Fotó: A közgyűlésen résztvevők egy csoportja