febe fejlec lekerekitett

 ABC 1993  A Szolnok megyei Néplap XXIV. évfolyam 156. számában 1973. július 6-án (pénteken) megjelent újság 3. oldalán egy fotóval illusztrálva, a következő tudósítás jelent meg: „Új kétszintes létesítményt adott át rendeltetésének tegnap délelőtt (5-én) Jászfényszarun Csáki Sándor*, a nagyközségi tanács elnökhelyettese. Az épület emeletén a körzeti (Jászfényszaru, Pusztamonostor, Jászágó) ÁFÉSZ új irodahelységei, földszintjén pedig a község első korszerű ABC-áruháza kapott helyet. Az 500 négyzetméter alapterületű üzlet másfél millió forint értékű árukészlettel várta az első napi vásárlókat, a forgalma a tegnapi (nyitó napon) elérte a 100 ezer forintot. Ez az első üzlet Jászfényszarun, mely egész napon át reggel fél héttől este fél hétig folyamatosan nyitva tart, éves forgalmát 19 millióra tervezte az ÁFÉSZ. Az új egység megvalósítását 300 ezer forint célrészjeggyel segítette a jászfényszarui szövetkezeti tagság.”

   A Szolnok megyei Néplap XXIV. évfolyam 213. számában 1973. szeptember 12-én (szerda) megjelent újság 3. oldalán Három község – egy ÁFÉSZ címmel interjú jelent meg Jónás János szövetkezet elnökével, akitől megtudtuk, hogy Jászfényszaru mellet Pusztamonostor és Jászágó összesen 11 ezer lakosát kell élelmiszerrel és vegyesipari cikkel ellátni. Leírásra került az ABC mellett külön bejáratú húsbolt és szeszmentes minipresszót is üzemeltetnek. A berendezésekkel együtt 5 millió 700 ezer forintba kerülő épületet modern belső terével, hűtőpultjaival, akármelyik város elfogadná. A helyi nagyközségi tanács 350 ezer forintértékben az épülethez a telket biztosította. Az augusztusi forgalom már elérte az 1 millió 300 ezer forintot, így teljesíthető lesz a tervezett 1,5 millió havi bevétel. Az emeleten az irodahelységeken túl a fiatalok részére klubterem is létesült.
 ABC Bali Ilona  Az új bolt részben Bognár József kisboltja helyén épült. Nyitáskor vezetője lett Bodor István, helyettesei Mezei József és Zsólyomi Lászlóné. A pénztárosok: Bali Bertalanné, Bordás Edit, Both Emília, Medve Istvánné; a pultosok: Bali Ilona, Dobos Zoltán, Fehér Zsuzsanna, Harangozó Ferencné, Klippán Imréné; adminisztrátor Barna Sándorné. A húsboltban Mészáros Mihály és felesége Rózsika néni dolgozott. Az első átalakítás alkalmával az ABC-vel egy alapterületen üzemelt tovább a húsosrészleg.
ABC Kurucz LászlóAz ABC, illetve 2000-től a MAXI majd SZUPER COOP ABC első vezetői tisztségében Bodor István, Zsólyomi Imre, Kurucz László, Tóth Károlyné nyugdíjazás folytán váltották egymást, majd Péter Józsefné, Szebeni Viktor és jelenleg Schneiderné Zsámboki Katalin az üzlet vezetője, helyettesei Dobák Lászlóné és Kollárné Uri-Kovács Mónika.
   A modernizáció, a dolgozók komfortérzetét javító szociális blokk megújítása, a raktár bővítés és csomagoló anyag elhelyezése, jelenleg az energiatakarékos hűtőrendszer kicserélése folytán időnként felújították és a lehetséges mértékig bővítették az üzletet.
   Az ötvenéves ünnepre megújulva július 11-én kinyitott az COOP szuper (ABC) óriási árukészlettel és választékkal várta vásárlóit. Az első napi vásárlók örömmel tapasztalták, hogy három pénztár működik, a csúcsidőben a jövőben is ezt várják el. A köszönet a volt és jelenlegi dolgozóknak, hogy félévszázada szolgálták, szolgálják a kosság ellátását.
* 1973-ban a Nagyközségi Tanács elnöke Török Sándor, elnökhelyettes Zsámboki Zoltán volt, így az újságban szereplő név tévesen szerepel.
„ A jó szomszéd” Tóth Tibor

ABC parkosítás Kapalyag Éva 1
ABC parkosítás kapalyagÉva 2 ABC parkosítás Kapalyag Éva 3 ABC parkosítás kapalyagÉva 4
Felvágott és tejtermék hűtők ABC 1 Zöldséges részleg ABC 2 Üdítők szörpök ABC 3
  COOP ABC 2023 1  

Fotó:

1./ Az ABC születése – 1973 – Városi Értéktár (VÉT)
2./ ABC pénztárosok Petelen Erzsébet, Medve Istvánné – VÉT
3./ ABC környékének parkosítása_2 – ÁFÉSZ dolgozók által – VÉT  
4./ ABC környékének parkosítása_4 – munkaközben egy kis pihenő – VÉT
5./ ABC megnyitása után 20 évvel később_1993 – VÉT
6./ COOP szuper megnyitás előtti napon_2023_felvágott_tejtermék – Tóth Tibor
7./ COOP szuper megnyitás előtti napon_2023_zöldség részleg – Tóth Tibor
8./ COOP szuper megnyitás előtti napon_2023_üdítők_szörpök – Tóth Tibor
9./ COOP szuper – 2023 – Tóth Tibor