febe fejlec lekerekitett

  1. Tervezet

Hosszú hétvége a Bledi -tónál és környékén /Szlovénia/ Maribor-Ljubljana- Vogel hegy- Bohinji-tó- Bledi –tó 3 nap/2 éjszaka

Utazás: légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: 2 éjszaka kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban
Ellátás: reggeli és vacsora

Program:

  1. nap: Indulás Jászfényszaruról a kora reggeli órákban. Első programként gyalogos

városnéző sétát vezetünk Szlovénia második legnagyobb városában, Mariborban: „Kojak-emlékmű”, Arany Villanykörte, Székesegyház, Városháza árkádjai, Mészárosok sikátora, a világ legidősebb ma is termő szőlőtőkéje és a Zsidó bástya panorámája vár bennünket a Pohorje hegyére a Dráva folyó partjáról. Délután Ljubljanába, az ország otthonos és emberléptékű fővárosába érkezünk. A Sárkányos-híd mellékén sétahajóra szállunk, hogy élőszavas vízi városnézés keretében elsőként a Ljubljanica folyóról ismerjük meg ezt a különleges világot, ami filigrán hidakkal, vidékies horgászstégekkel és a belvárosi műemlékek mellett az épített védművek látványával is szolgál. Ezután idegenvezetőnkkel gyalogszerrel barangolunk a rómaiak korától az ornamentikus szecesszióig, miközben bekukucskálunk sikátorokba, láthatjuk a város legidősebb házát, a barokk Szent Miklós Székesegyházat, a reneszánsz Városházát és megsüvegeljük Joze Plecnik főépítész UNESCO

Világörökségi címmel méltán felruházott alkotásait. A legendás Preseren tér történetei sem maradnak el, ahová a minden útikönyvben megmutatott Hármas-hídon keresztül jutunk el. A séta végeztével szabad program a belvárosban, ezáltal még jobban átélhetjük a teraszok, paloták, sörözők és cukrászdák hamisítatlan hangulatát. Este szállodánkba érkezünk, ahol vacsorával búcsúztatjuk a napot.

  1. nap : Reggeli után a tengerpart legszebb városába Piranba indulunk, mely egykor a Velencei Köztársaság, majd az Osztrák-Magyar Monarchia része volt, ennek hatása érzékelhető az óváros épületein is. A főtérről elindulva juthatunk fel a Szent György templomba, ahonnan lenyűgöző kilátásban lehet részünk, az óváros utcáin keresztül elsétálhatunk a kikötőbe, fürdőzhetünk valamelyik strandon mielőtt tovább indulnánk. A buszból láthatjuk Portoroz luxuszállodáit, a rózsabokrokat és a homokos tengerpartot, mielőtt tovább indulnánk. Következő látnivalónk Predjama sziklafalra épült vára, ahol Erazem rablólovag történetével ismerkedhetünk meg majd a Postojnai cseppkőbarlangba látogatunk, a világ első földalatti kisvasútjával. A földalatti világ királynője. A barlangban különböző formájú és színű cseppköveket láthatunk, valamint itt él a ritka barlangi vakgőte, melyet „szlovéniai sárkány”-ként is szoktak emlegetni. Innen már visszautazunk szállásunkra.
  1. nap: Reggeli után a Triglav Nemzeti Parkba indulunk, ahol felvonóval juthatunk fel a Vogel hegyre, hogy onnan gyönyörködhessünk a kilátásban a Júliai- Alpokra és a Bohinji-tóra. Majd a tó parti Ribcev Lazban felfedezhetjük az Aranyszarvú zerge szobrát. Innen pedig a Bledi- tóhoz vezet utunk, séta a tó körül, pletnával lehetőség a tó közepén álló sziget meglátogatására, ahol a Mária mennybemenetele templom áll. Megcsodálhatjuk még a Bledi várat, majd haza indulunk. Érkezés Jászfényszarura a késő esti órákban.

Időpont: 2024. augusztus 23-25 (péntek, szombat, vasárnap)
Részvételi díj: 130.000 Ft/fő
Vox készülék a programokhoz,City tax/ idegenforgalmi adó: 15 euró/fő
+ Belépők, BBP biztosítás

Várható belépők:
Ljubljana hajókázás: kb. 15 euró/fő
Postojnai cseppkőbarlang és Predjama vára: kb. 45 euró/fő
Vogel felvonó kb. 28 euró/fő
Bledi pletnázás: kb. 18 euró/fő
A Bledi tó szigetén a templom és a torony egyénileg látogatható, kb. 12 euró/fő
Bledi vár látogatása kb. 12 euró/fő
A részvételi díj tartalmazza: az utazást autóbusszal a program szerint, csoportkísérő
idegenvezetőt, 2 éjszaka szállást reggeli és vacsora ellátással a fent leírtak szerint.
A részvételi díj nem tartalmazza: BBP biztosítás és a belépők költségeit, melyek külön fizetendők.

Összes költség: 130.000,- Ft, BBP biztosítás kb.800Ft/nap 2.400 Ft + Belépők 15+15+45+28+18+12 EU = 133 x 400 kb. 53.000,- Ft (az autóbuszon fizetendő) fakultatív Bledi tó 12 EU kb. 5.000,- Ft (mind összesen: 190.000 Ft/fő

A részvételi díj 420 HUF/EUR árfolyamig, illetve 750 Ft/L üzemanyagárig érvényes.
Szlovénia fizető eszköze: Euró

Szlovéniába történő utazáshoz alkalmas úti okmányok: személyi igazolvány vagy útlevél mely érvényes legalább a hazaérkezés napjáig.
A program minimum 40 fő jelentkezése esetén indul.
A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Az egyes programpontok felcserélődhetnek a    
nyitva tartások függvényében.

  1. Tervezet

Észak-Olaszország szépségei: Vicenza- Garda-tó- Milánó-Verona 4 nap/3 éjszaka

Utazás: légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: 3 éjszaka kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban
Ellátás: reggeli, igény szerint vacsora

Program:

  1. nap: Indulás Jászfényszaruról a kora reggeli órákban. folyamatos utazás pihenőkkel Szlovénián keresztül Olaszországba. Andrea Palladio városaként is emlegetett Vicenzába érkezve séta az óvárosban, mely UNESCO világörökség. A város egyedülálló megjelenését a híres olasz építésznek köszönheti, akinek épületei, valamint kastélyai, döntő hatást tettek az építészet fejlődésére. Innen Verona környéki szállásunkra utazunk.
  1. nap: Reggeli után kirándulás a Gardatóhoz, először Bardolinóban ismerkedünk az Olivaolaj készítés folyamatával, majd meg is kóstolhatjuk azt. Tovább utazva Malcesinébe érkezünk, középkori óvárosával ismerkedünk, jelképe a Scaligeri vár, mely ma kiállításoknak ad otthont, tornyából pedig páratlan a kilátás. Aki szeretne, felvonóval juthat fel a Monte Baldo hegyre. Folytatva utunkat a tó déli csücskéhez Sirmiónéba utazunk, szabadidő a hangulatos kisvárosban és igény szerint lehetőség lesz motorcsónakkal kirándulni a tavon, majd visszautazunk szállásunkra.
  1. nap: Reggelit követően Milánóba a gyalogos városnézés során megismerkedünk a város legfőbb látnivalóival. A Castello Sforzesco, a milánói hercegség tündöklésének és bukásának színtere, a híres Dómmal, mely a világ negyedik legnagyobb székesegyháza. Innen néhány lépésre található a Galleria Vittorio Emanuele, amely egy üveggel fedett csarnok elegáns üzletekkel és vendéglőkkel, végén a világhírű Scalához jutunk, amely az operaművészet vezető színháza. Szabadidő, majd visszautazás a szállásra.
  2. nap: Reggeli a szállodában, majd séta Rómeó és Júlia városában, Veronában, legszebb terei: Piazza delle Erbe, Piazza Signoria, látnivalói: Scaglieri palota és kápolna, Júlia háza, Dóm, Aréna. Búcsút intünk a városnak és haza indulunk, érkezés a késő esti órákban.

Időpont: 2024. augusztus 22-25 (csütörtök, péntek, szombat, vasárnap)
Részvételi díj: 125.000 Ft/fő
Vox készülék a programokhoz,City tax/ idegenforgalmi adó Milánó és Verona helyi idegenvezető: kb 35 euró/fő
Fakultatív vacsora kb 20 €/fő/alkalom

+ Belépők, BBP biztosítás
Várható belépők:
- Bardolino Olivaolaj múzeum kb 12 €/fő
- Malcesine felvonó kb 27 €/fő
- Garda tavi mótorcsónakozás kb 12 €/fő
- Milánó dóm kb 8 €/fő

A részvételi díj tartalmazza: az utazást autóbusszal a program szerint, csoportkísérő idegenvezetőt, 3 éjszaka szállást reggeli ellátással a fent leírtak szerint.
A részvételi díj nem tartalmazza: Fakultatív vacsora, BBP biztosítás, és a belépők költségeit, melyek külön fizetendők.

Összes költség: 125.000,- Ft, BBP biztosítás kb.800Ft/nap 3.200 Ft + Belépők 12+27+8+ 35 két vacsora és egy ebéd 60  = 142 x 400 kb. 57.000,- Ft (az autóbuszon fizetendő) fakultatív Garda tavi motorcsónakázás tó 12 EU kb. 5.000,- Ft ( mind összesen: 190.200 Ft/fő

A részvételi díj 420 HUF/EUR árfolyamig, illetve 750 Ft/L üzemanyagárig érvényes.
Olaszország fizető eszköze: Euró
Olaszországba történő utazáshoz alkalmas úti okmányok: személyi igazolvány vagy útlevél mely érvényes legalább a hazaérkezés napjáig.
A program minimum 40 fő jelentkezése esetén indul.
A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Az egyes programpontok felcserélődhetnek a nyitva tartások függvényében.

Az ajánlatokat: A Gredo Tours Utazási Iroda tette.

Mind két variációnál március 15-ig 65.000,- Ft előleg, július 1-ján a második rész
65.000,- Ft illetve 60.000,- Ft.  Aki szeretne BBP biztosítást kötni ugyanekkor kb. 2400 Ft vagy 3200 Ft.
Az első útnál kb. 145 Euró, a második útnál kb. 154 Euró megvételét mindenki akkor veszi, meg amikor jónak látja, az Eurót az utazás napján, az utóbuszon szedjük össze. A fenti összegek 1 főre vonatkoznak.
Jelentkezni február 29-ig lehet
, és bővebb felvilágosítást +36-30-337-3336 mobil számon Tóth Tibor tud adni.

Jászfényszaru, 2014. január 17.

                                                                                           Tóth Tibor