febe fejlec lekerekitett

 Dr. Lakatos Béla 2009 jó 1  A Fényszaruiak Baráti Egyesülete Elnöksége elhatározta dr. Lakatos Béla (1934-2023) főorvos, Jászfényszaru város díszpolgárának, a FÉBE alapító tagjának tiszteletére munkássága, tevékenysége elismeréséül emléktábla elhelyezését.
   Dr. Lakatos Béla Jászfényszarun közel négy évtizeden át (1961-1998) végzett Jászfényszarun magasszintű egészségfelvilágosító és gyógyító munkát. 1963-tól a rendszerváltásig tagja volt a helyi tanács döntéseit előkészítő testületének, így sok más mellett, a település egészségügyi fejlesztéseit kiemelten kezelte, kezdeményezte és támogatta. Jelentős szerepe volt az új alapellátó intézmény (1984,1987 években átadott) megépülésében, amelynek korszerű orvosi eszközökkel való felszereléséhez személyes kapcsolatai alapján lobbitevékenységet fejtett ki.
   Születésének 90. évfordulóján 2024. június 4-én szeretnénk egy fekete gránit emléktáblát lézeres arcképével ellátva a Szent-Györgyi Albert Egészségközpont főbejárat bal oldalán, a homlokzaton elhelyezni. A FÉBE a tábla állítás költségét közadakozásból, tetszőleges összeg támogatásával, - volt betegei, tisztelői is magukénak érezzék kezdeményezésüket - a hiányzó összeget saját pénzeszközéből fedezi.
   Jászfényszaru Város Képviselő-Testülete hozzájárult a tulajdonában álló épületre az emléktábla elhelyezéséhez.
   A tábla költségére az adományokat a Fényszaruiak Baráti Egyesülete 69500149-10382075 bankszámlájára utalható, a közleményként „emléktáblára” szó írható. A Városi Értéktárba nyugta ellenében kézpénzbe is Tóth Tibornál május 15-ig befizethető.
   Az avatás pontos időpontjáról, menetéről áprilisi lapszámban adunk részletes tájékoztatást. 
Kép és szöveg: Tóth Tibor

Fotó: Dr. Lakatos Béla 2013