febe fejlec lekerekitett

 Zsideiné „A Jászságért” Alapítvány Kuratóriuma 2010-ben vándordíjat alapított. E díjat minden évben olyan szervezet, intézmény nyerheti el, mely a nemzeti (jász) kulturális örökség megőrzéséért tevékenykedik, legalább öt éve a Jászok Egyesülete nyilvántartott, tagdíjat fizető tagszervezete, s folyamatosan működik. Három éven belül ugyanannak a szervezetnek nem ítélhető oda a vándordíj.
   A Jászsági Civil Vándordíj egy vándorserlegből és egy díszoklevélből áll, a díjjal járó juttatás összege 200.000 forint.
   A pályázó szervezet részletesen ismertesse éves munkatervét, és az elnyert összeg felhasználásával kapcsolatos elképzelését.
   A Fényszaruiak Baráti Egyesülete eredményesen pályázott a 15. alkalommal odaítélt díjra.
   „A Jászságért” Alapítvány kuratóriuma részéről dr. Dobos László alapító kurátor, a Jászok Egyesületének elnöke, a XXVIII. Jász Világtalálkozó központi ünnepségén 2024. június 22-én jelentette be, hogy a 2024 évi díjazott pályamunkája alapján a Fényszaruiak Baráti Egyesülete lett.
   A Jászságért Civil Vándordíjat méltó ünnepség keretében a kuratórium Jászfényszarun adja át, a vele járó jutalmat az egyesület a Kiss József (1924-1989) tanár, helytörténeti kutató születésének centenáriumi ünnepségéhez használja fel.
   Ezt követően 33. alkalommal kiirt pályázatra érkezett tíz pályázóból, a kuratórium a Jászságért-díjat Zsidei Andrásné nyugalmazott könyvtáros, a Dózsai Honismereti Szakkör vezetőjének ítélte oda, melynek átadása a színpadon megtörténet.
Tóth Tibor

Dr Dobos László JJhalma 2024 Jászságért díj átadása 2024
Galamb 1 Galamb 2