febe fejlec lekerekitett

 Jászkarajenői templom  A Fényszaruiak Baráti Egyesülete és az általa létrehozott Jászfényszaruért Alapítvány ismét „nagyfába vágta fejszéjét” könyv, újság, képeslap, érem, plakett, jelvény és CD lemez(ek) kiadása után helytörténetet felölelő szórakoztató társas játék kiadását tervezik 2024 karácsonyára.
   A játék előkészítését egy hat fős tim – Berzéné Magyar Krisztina, Bordásné Kovács Katalin, Káposzta Sándorné, Kotánné Kovács Tímea, Tóth Tibor – Basa Éva vezetésével végzi.

   Egy játék Jászfényszaruról nem csak jászfényszaruiaknak…. 9-99 éves korig… Fejleszti a memóriát, ismereteket ad szülővárosunk történelmi múltjáról, jelenéről, épületekről, alkotásokról, eseményekről és személyekről, akikre büszkék lehetünk. 2-6 személy játszhatja, gyermekek szüleikkel, nagyszüleikkel, barátokkal, testvérekkel, baráti társaságok, család és bármilyen felállásban. Aki szeretné próbára tenni és fejleszteni a rövid idejű emlékezetét, sőt szórakozva akár még tanulni is, aki elköltözött Jászfényszaruról, de szívesen nosztalgiázna, emlékezne szülővárosára, rendelje meg a játékot. Minden kártyalap fotója és rövid szövege (anyagiak függvényében kb. 80 db) kötődik a település történelmi múltjához, jelenéhez. A fentebb leírt témakörökben hasznos ismereteket nyújt.
   Várjuk helyi cégek anyagi támogatását, cserébe, ha adott a lehetőség egy kártyalapot promócióként szerkesztünk vagy a dolgozóik részére játékot biztosítunk. A +36-30-337-3336 mobil számon Tóth Tiborral megállapodás köthető.
   A helyben lakóktól, az innen elkerültektől várjuk, hogy a játékra előfizessenek. Egy ilyen játék kis szériában való elkészítése igen költséges, így jelentős támogatással, saját pénzeszköz felhasználásával 1/3 áron juthatnak hozzá az előfizetők.
   A Városi könyvtárban Nagy Ildikónál, a Városi Értéktárban Tóth Tibornál, a Polgármesteri hivatalban Törökné Durucz Zsuzsannánál 12.000 Ft-ért november 20-ig fizethető elő. A FÉBE 69500149-10382075 számlájára is utalható, közleménybe az előfizető nevét és címét kell feltüntetni. Később az árus példány 16.000 Ft-ba fog kerülni.
   A nyomdai elegáns doboz kb. 80 kártyalapot 70X110 mm méretben, egy homokórát és dobókockát, a játékszabály leírását tartalmazza.
   A társaskártya játék szép és becses ajándék lesz a karácsonyfa alá.
Kép és szöveg: Tóth Tibor

Az egyik kártyalapon szereplő kép a fényszaruiak által a Redemptio kapcsán 4000 Ft-ért megváltott Karapuszta felén később Jászkarajenőn 1894-ben megépült római katolikus templom.