febe fejlec lekerekitett

 

Jászfényszaru város nevében a helyi lap hasábjain köszöntjük a 30 éves Samsung valamennyi volt és jelenlegi dolgozóját.
A továbbiakban a Mi újság Fényszarun? című havilapban megjelent cikkekből válogatva idézzük fel a harminc év főbb állomásait.
- 2011 márciusában a Szivárvány Óvoda Katica csoportja a Samsungban gyárlátogatáson vett részt. A csoportot Szabó Andor fogadta, majd Pető István kalauzolásával nézték meg a tévégyártás folyamatát.

- Június 25-én a Samsung napon Jászfényszarun a sportpályán ötezer fő vett részt. A rendezvényen megjelent Suh Chung-Ha, a Dél-Koreai Köztársaság nagykövete és Győriné dr. Czeglédi Márta, Jászfényszaru város polgármestere. A városnéző kisvonattal érkező Samsung vezetőket, családtagjaikat, a vendégeket a Kiss József Helytörténeti Gyűjteménynél az önkormányzat lelkes csapata fogadta. A gyűjtemény mellett a közösségi térben a település múltjából fotókiállítás és gasztronómiai kóstoló fogadta.

- Augusztus 15-én „Tiszteletbeli gyárigazgató” címet kapott Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester asszony. A díjat Jang SiHo, a jászfényszarui gyár elnöke adta át.*

- Augusztus 19-én a Szent István-napi ünnepségen az önkormányzat által alapított Jászfényszaru Díszpolgára címet adományozott Jang SiHo villamos- és gépészmérnöknek, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnökének.

- Október 22-én a városi ünnepségen Szűcsné Jáger Magdolna több mint két évtizedes Samsungnál végzett munkájának elismeréseként, mely során a helyieket a koreai, illetve a koreai dolgozókat a jászsági és helyi kultúrával, hagyományokkal megismertette, az önkormányzat Jászfényszaruért emlékérem kitüntetésben részesítette.

- 2012 januárjában személyi változások a Samsungnál: Jang SiHot, Samsung elnökét, magasabb pozícióba helyezték, ezért elutazott hazánkból. A tisztelet jeléül, mint a város díszpolgára, a Város Kulcsának másolatát kapta meg búcsúzóul. Az új elnöknek Lee Kyu-Jint, budapesti elnöknek, dr. Facskó Istvánt, a város díszpolgárát nevezték ki.
- Február 10-én Fényszaru 3 fős delegációja jelen volt Budapesten a Csörsz utca 49-51. szám alatt a Koreai Kulturális Központ megnyitóján.
- Május hónapban Lee Kyu-Jin elnökkel interjú készült, hét év után tért vissza Jászfényszarura.
- Június 2-án Jászfényszarun a „Gyűjtsd a kilométereket!”, a Samsung Zrt. nagyszabású országos akciójának nyitó rendezvénye a gyár parkolójából indult útjára. A bringanapon a környező településekről és Jászfényszaruról közel kétezer bringás követte Kropkó Péter triatlon világbajnokot egy tiszteletkörre. A résztvevőket a kerékpározás után bemutatók sokasága varázsolta el.
- Június 23-án egész napos program keretében a jászfényszarui Sportpályán vette kezdetét a Samsung Zrt. nagyszabású születésnapi rendezvénye, a SAMSUNG DAY, melyen ötezer felnőtt és gyermek vett részt.
- Szeptember 4-én a jászfényszarui gyárba látogatott a Magyar-Koreai Társaság elnöksége dr. Szegő Andrea elnök vezetésével.*

- December hónapban kiadott TOP 50-es megyei listán a Samsung a 793 milliárdos nettó árbevételével az élen végzett.
- 2013. február 16-án a XX. Jubileumi FÉBE bálon részt vett Lee Kyu-Jin, a Samsung elnöke és családja.
- Április 2-án a város húszéves születésnapján a városi templomban rendezett ünnepség résztvevőit Lee Kyu-Jin, a Samsung elnöke is köszöntötte, jelen volt dr. Facskó István, Jászfényszaru díszpolgára, a Samsung budapesti elnöke.

- Május 29-én gyermeknap az óvodásoknak, a Koreai Kulturális Központ közreműködésével a művelődési házban.
- Július 31-én a digitális átállást ünnepelte jászfényszarui gyárában a Samsung.

- Augusztus 19-én a 20 éves a város kiemelt ünnepségén dr. Facskó István, a Samsung budapesti elnöke, Jászfényszaru díszpolgára is köszöntötte a jelenlévőket, s a jeles alkalomból átadta a Samsung ajándékát, egy herendi porcelánvázát a polgármester asszonynak.
- Augusztus 19-én a városi ünnepségen többek között Sándor Sándor, a Samsung dolgozója önkormányzati képviselő Jászfényszaruért emlékérem kitüntetésben részesült.
- Október 8-án a budapesti Koreai Köztársaság nagykövetségi rezidenciáján a nagykövet fogadja a polgármester vezetésével Jászfényszaru város képviselő-testületének tagjait.

- November 28-án megkezdődött a képzés a Samsung Smart School falai között, melyet a Rimóczi-kastélyban alakítottak ki. Elsőnek a helyi általános iskola 5. osztályos tanulói ültek be a délelőtti tanórára.
- December 11-én az október 8-án átadott meghívást elfogadva Jászfényszarura látogatott Nam Kwan-Pyo, a Koreai Köztársaság nagykövete és kísérete, akik megtekintették a Rimóczi-kastélyban kialakított Samsung Smart Scoolt.
- 2014. január 14-én Samsung Családi Szoba nyílt a hatvani Albert Schweitzer Kórház szülészeti osztályán.

- Január 16-án különleges koreai táncbemutatóra került sor, a művelődési házban felléptek a Jeongseon Arirang Színházi Társulat tagjai.

- Január 23-án korszerű digitális eszközökkel felszerelt Samsung Smart School nyílt Jászfényszarun. Az átadáson megjelent Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkár és Nam Kwan-Pyo, a Koreai Köztársaság budapesti nagykövete. Az oktatóközpontot Lee Kyu-Jin és dr. Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnökei adták át Győriné dr. Czeglédi Márta polgármesternek.

- Februárban hirdették meg a II. Samsung Fizika- és Elektronika Versenyt, melyre 14 környékbeli középiskola közel 150 diákja jelentkezett a versenyre. Elektronikából a legjobb 9, fizikából 10 fő jutott a döntőbe.
- Májusban a helyi általános iskolában rendhagyó „zöld órák” a Samsung szervezésében.

- Június 6-án a Samsung jászfényszarui gyárában a V3 gyáregység alapításával 22 ezer négyzetméter területű üzemcsarnokot adtak át, a beruházás 25 millió dollárba került. Így létrejött Európa legnagyobb és a világ egyik legmodernebb tévégyára. Az üzemcsarnokban ezer fő dolgozik, ebből 75 új munkahelyet hoztak létre. Az átadó ünnepségen Nam Kwan-Pyo, a Dél-Koreai Köztársaság nagykövete, Lee Kyu-Jin, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke, dr. Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöki tanácsadója és Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester asszony vett részt.*
- Júliusban a Samsungban az első félévi adományozó ünnepség keretében 43 televíziót és 8 db házimozirendszert adtak át.
- Szeptember 16-án Samsung VIP szoba nyílt a jászberényi Szent Erzsébet Kórház gyermekosztályán.

- Október 29-én Samsung komfortszoba nyílt a jászberényi Szent Erzsébet Kórház gyermekosztályán.

- November 27-én Szolnokon a megyeháza dísztermében mutatták be a TOP 50 kiadványt, melyben 682 milliárd Ft nettó árbevétellel első helyen a Samsung végzett.

- 2015. február 19-én féléves adományok, 19 intézmény 54 Samsung terméket kapott.
- Február 21-én a XXII. FÉBE jótékonysági műsoros est és bál vendége volt Kim Ki Bo, a Samsung HR-igazgatója.
- Március 12-én a Samsung Smart School adott otthont a III. Samsung Fizika- és Elektronika Verseny döntőjének, az eredményhirdetést a győztesek középiskolájában tartották.
- Március 20-án önkéntes környezetvédelmi munkán vett részt a jászfényszarui televíziógyárának koreai és magyar menedzsmentje. A nemzetközi víz világnapja alkalmából szemétgyűjtést végeztek a Lehel-tónál.
- Április 9-én Stratégiai Együttműködési Megállapodást írt alá Jászfényszaru Város Önkormányzatának nevében Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester és Jung Hyun Jun, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke.
- Június 6-án Samsung nap, a Lázár Lovasparkban került sor – búcsúztattak két nyugdíjba vonuló kollégát, Fábián Istvánt és Szűcsné Jáger Magdolnát, akik több mint 25 évig dolgoztak a gyárban. 

- Június 8-án a Samsung Zrt. személyzeti osztályának munkatársai önkéntes munka keretében festettek a Szivárvány Óvodában. Megszépült a kerítés és az udvari játékok is.

- Július hónapban Kézfogás az együttműködés jegyében programban 123 db Samsung termékből álló adományt vett át az önkormányzat a Gondozási Központ részére.

- Augusztus 25-én Adományozó Ünnepség a Samsungban, melynek keretében 16 intézmény összesen 62 db Samsung termékkel gazdagodott.

- Szeptemberben a Napsugár Óvodában a Samsung Zrt. GA. osztály munkatársai az udvari játékokat lefestették.

- Október 20-án a 8. osztályos tanulók technikaórán gyárlátogatáson vettek részt a Samsungban.

- December 15-én a Samsung Üzletfejlesztési Osztályának munkatársai a Napsugár Óvodában a belső nyílászáró ajtóit festették át.

- 2016. január 29-én Samsung - Jung Hyun Jun elnök részvételével - adományozó ünnepségen a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár részére egy Samsung Smart televíziót és két monitort adományozott.

- Június 12-én Domonyvölgy, Lázár Lovasparkban Samsung családi nap.

- 2017. május 3-án az V. Samsung Tanulmányi Verseny eredményhirdetésére került sor. A döntő 31 fő résztvevő 15 oktatási intézmény 200 versenyben résztvevő diákja közül került ki.
- Május 28-án Domonyvölgy, Lázár Lovasparkban Samsung családi nap.
- Június 14-én a Samsung két új okostantermet adott át, a társadalmi felelősségvállalási projekt részeként a jászfényszarui IV. Béla Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületében. A 80 tablettel és két okostáblával felszerelt tanterem nemzetiszínű szalagját dr. Facskó István, a Samsung elnöki tanácsadója, Jászfényszaru díszpolgára, Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester és Lovászné Török Magdolna igazgató vágta át.
- Október 11-én a Napfény Óvoda ünnepélyes átadása kapcsán a Samsung elnöke elektronikai eszközöket ajánlott fel.

- 2018. áprilisban interjú Lee Chun Jae, a Samsung Electronics Magyar Zrt. új elnökével.

- Április 13-án a művelődési házban Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester nyitotta meg a Koreai Kulturális Központ és magányszemélyek anyagából a koreai kiállítást.

- Augusztus 4-én Samsung Nap a Mátrában, az Oxygen Adrenalin Kalandparkban várták a dolgozókat és családtagjaikat.
- Szeptemberben az új Napfény Óvodában a Samsung dolgozók folytatták az önkéntes segítő munkát.
- November 3-án a FÉBE negyedszázados jubileumi ünnepi találkozóján – az egyesület elnökségének döntése alapján – a közösség címerét ábrázoló EZÜST KITŰZŐ kitüntetésben részesült Somogyi Géza, a Samsung Electronics Magyar Zrt. HR-menedzsere, a Samsung és az egyesület kapcsolatépítésében játszott meghatározó közvetítő munkájáért.

- 2019. januárban a polgármester köszönti a Samsung új elnökét, Hwang Keunha urat. 2018. évben 82 ezer m2-es üzemcsarnokokban 6 millió darab készüléket gyártottak a piacra.

- Februárban adományozó ünnepség: tizennégy intézménynek – köztük Jászfényszaru Város Polgármesteri Hivatala és a Rendőrség - adományoztak egy-egy televíziót.

- Június 15-én a tanévzáró ballagási ünnepségen Kotán Eszternek az Év Diákja kitüntető címhez a Károly Péter, a Samsung Electronics Magyar Zrt. jászfényszarui gyárának termelési igazgatója egy 82 cm átmérőjű full HD televíziót adott át.

- 2019. november 6-án készült el a 100 milliomodik televízió a jászfényszarui gyárban.*

- 2020. szeptember 4-én ünnepséget szervezett fennállásának 30. évfordulója alkalmából a Samsung jászfényszarui gyára. A vállalat e jeles alkalomból köszöntötte azon munkatársait, akik a kezdetek óta a cégnél tevékenykednek. A 30 éve itt dolgozó 11 fő közül 8 jászfényszarui kötődésű.*
Tóth Tibor

Fotók:


*
jelölt eseményeket és képeket a Samsung HR-osztály bocsájtotta rendelkezésünkre
A többi kép Városi Értéktár archívuma

 

 

1./ 2011. augusztus 15-én a Samsungban „Tiszteletbeli gyárigazgató” címet vette át Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester, melyet Jang SiHo, a jászfényszarui gyár elnöke adott át*

2./ 2013. február 16. A XX. Jubileumi FÉBE bálon részt vett Lee Kyu-Jin, a Samsung elnöke és családja

3./ 2014. június 6-án a V3 átadása alkalmából a nemzetiszínű szalagot átvágták balról jobbra haladva dr. Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöki tanácsadója, Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester asszony, Nam Kwan-Pyo, a Dél-Koreai Köztársaság nagykövete, Lee Kyu-Jin, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke*

4./ 2014. június 6-án a V3 átadása alkalmából emlékfa ültetésre került sor. A fát ültette balról jobbra haladva Nam Kwan-Pyo, a Dél-Koreai Köztársaság nagykövete, Lee Kyu-Jin, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke, dr. Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöki tanácsadója és Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester asszony*

5./ 2016. június 12-én a Samsung napon, a boldog tombolanyertesek

6./ 2017. május 3-án az V. Samsung Tanulmányi Verseny eredményhirdetése a győztesekkel

7./ 2017. június 14-én a Samsung két okostantermet adott át a helyi iskolának. Az ünnepség megnyitó pillanatai balról jobbra haladva Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester, dr. Facskó István, a Samsung elnöki tanácsadója, Jászfényszaru díszpolgára és Lovászné Török Magdolna igazgató

8./ 2018. április 13-án a művelődési házban a Koreai Kulturális Központ és magánszemélyek anyagaiból koreai kiállítás nyílt, a megnyitás előtti műsor egy blokkja

9./ 2018. augusztus 4. Samsung nap a Mátrában, az Oxygen Adrenalin Kalandparkban, a legkisebbek

10./ 2019. november 6-án elkészült a 100 milliomodik televízió, balról jobbra haladva dr. Facskó István, a Samsung elnöki tanácsadója, Jang SiHo, a Samsung Globális Termelés elnöke, Jászfényszaru díszpolgárai, Hwang Keuha, a Samsung elnöke és Kim Jun Yeop, a Samsung pénzügyekért felelős alelnöke*

11./ 2019. november 6-án a 100 milliomodik tv ünneplésére készült jubileumi torta*

12./ 2019. november 6-án a jubileumi torta felvágása balról jobbra Pető István, a gyár Munkavállalói Kommunikációs Tanács tagja, Jang SiHo, a Globális Termelési elnök, Zolnai Zoltán Termelési vezető és Hwang Keunha elnök látható*

13./ A 30 éve a Samsungban dolgozó 11-fő, melyből 8 fő jászfényszarui kötődésű, valamint Keunha Hwang elnök és Petróczki Zoltán, a gyár Munkavállalói Kommunikációs Tanácsának elnöke látható*