febe fejlec lekerekitett

  Budapesten október 15-én kitüntetések átadásával egybekötött központi ünnepséget tartott az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ). Megemlékeztek a 65 évvel ezelőtt történt 1956-os forradalom és szabadságharc áldozatairól, hőseiről.

   Az ünnepségen felszólalt dr. Simicskó István volt honvédelmi miniszter, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, országgyűlési képviselő. Beszédét a következőkkel zárta: „A polgárőrök minden elismerést megérdemelnek, az önkéntes, közösségi munka, az egyén társadalmi felelősségvállalása az emberek biztonságáért a legnemesebb emberi cselekedetek közé tartozik, az újkori modern hazafiság egyik megjelenési formája. Hálásak vagyunk Magyarország több mint 60 ezer polgárőrének! Köszönjük a munkájukat!”
   Az ünnepség második részében dr. Simicskó István, aki dr. Túrós Andrással, az OPSZ elnökével és Kovács István rendőr vezérőrnaggyal, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettessel közösen adta át a Belügyminisztérium, valamint a Polgárőrség díjait.
   Országosan a belügyminiszter elismerésében 6 fő, az Országos Polgárőr Szövetség Elnöksége és elnöke által adományozott elismerésben 40 szervezet és 101 fő polgárőr részesült. Az ünnepséget a Készenléti Rendőrség Kamarazenekarának és a BRFK vegyeskórusának műsora színesítette.
   Az ünnepségen részt vett Pető István a jászfényszarui Polgárőr Egyesület 2011. október 14-én megválasztott elnöke, aki átvette az „Év Polgárőr Egyesülete” kitüntetést. Az OPSZ Elnöksége példamutató polgárőr tevékenységükért, eredményes áldozatkész munkájuk elismeréseként adományozott a közösségnek.


  

Köszönjük a polgárőrök áldozatos munkáját, az elismeréshez gratulálunk,további eredményes munkát kívánunk.
Tóth Tibor

Fotó: Facebook