febe fejlec lekerekitett

Gyógyszertár jelkép   „PÁLYÁZAT. Jászfényszaru község egy személyes jogú gyógyszertár felállítására a m. kir. belügyministeriumnak 1875. okt. 29. napján 51245. sz. a. leirata által engedélyt nyervén, ezen személyes jog elnyerésére ezennel pályázat nyittat ik, a kellő okmányokkal ellátott folyamodványok, melyekben a szakképzettségen kívül a folyamodónak korú, vallása polgári állása s eddigi működése kimutatandó, a Jászkun kerületek közönségéhez intézendők, határidőül f. évi márt. 5. napja tűzetik ki, azon túl beérkezendő folyamodások figyelembe nem fognak vétetni, a kérvények véleményezés végett Jászfényszaru község képviselő testületének fognak átadatni.
Jászberény, 1876. jan. 22. Jászkun kér. alkapitánysága.”
   A fenti pályázat a Budapesti Közlönyben egymást követő napon három alkalommal jelent meg. Így a 32. számban 1876. 02. 10-én, a 33. számban 1876. 02. 11-én, és a 34. számban 1876.02.12-én.
   Most már van, pontosan ismeretünk mikortól működik Jászfényszarun gyógyszertár.
Kép és szöveg: Tóth Tibor

Fotó: Gyógyszertárak jelképe - A jelkép a görög mitológiából származik: a kehelyből vagy pálcán tekerőző kígyó Aszklépioszt, a gyógyítás istenét szimbolizálja.