febe fejlec lekerekitett

 Kővágóné 1  Az idén május 21-én ünnepelték a Vöröskereszt és a Vörösfélhold Világnapi rendezvényüket, valamint a X. Humanitárius Települések Országos Találkozóját. A jubileum kapcsán 10 év után ismét Szajol adott otthont a rendezvénynek.
   Az eseményen több mint százan vehettek át elismeréseket köztük Kővágó Jánosné nyugalmazott óvodavezető, a helyi vöröskereszt alapszervezet titkára. A Magyar Vöröskereszt Elnöke Díszoklevelében részesült.

   Kővágó Jánosné munkásságát méltató laudáció, amely a díjátadás előtt elhangzott: „A helyi Vöröskeresztes alapszervezetbe a 60-as években lépett be, majd a vezetőjének nyugdíjba vonulása után átvette a településen működő alapszervezetek írányitását összefogását. Az akkori térségi titkárral, Máté Évával rögtön jól együtt tudott működni. A településen a tagság, a véradók létszáma emelkedett. Jól össze tudta tartani a településen a véradókat, akik mindig időt szakítottak a tervezett véradónapon való részvételre. Amikor a településen betegség miatt valakinek vért kellett gyűjteni, mindig egy seregnyi véradó áll a mai napig is készenlétben. A városi önkormányzattal jó viszonyt ápol és a polgármester asszonynak hála, a jubiláló véradókat mindig hasznos ajándékokkal tudták jutalmazni az évvégi ünnepségen. Több mint 50 éve szervezi a véradásokat, a tagságot, és segíti rászorult honfitársait férje támogató segítségével.”
   Az olvasók nevében gratulálunk az elismeréshez és további eredményes munkát kívánunk.
Tóth Tibor

VK Díszoklevél Kővágó Jánosné 2022 2022 06 15 001

Fotó: Kővágó Jánosné, az Elnöki Díszoklevélel
          Díszoklevél