febe fejlec lekerekitett

Samsung TOP 1A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara és a NAV vármegyei igazgatósága közös kiadványának a TOP 50 ünnepi bemutatójára január 19-én a vármegyeháza dísztermében került sor.
   A kiadvány összeállítók az elért eredmények alapján rangsorolták a vármegyei társas vállalkozásokat. A ragsornál a nettó árbevétel, az eredmények, létszámadatok és a mérleg adatokat vették figyelembe.
Dr. Sziráki András vármegyei kamarai elnök köszöntőjében hangsúlyozta, a kedvezőtlen körülmények ellenére is a vármegye gazdasága 2021-ben sikeres évet zárt. A vármegye 3440 milliárd forint értéket állított elő (ennek 35 % -át jászfényszarui Samsung Electronics Magyar Zrt. adja).

   A rendezvényen Csepreghy Nándor, az Építési és Közlekedési Minisztérium miniszterhelyettes díszvendégként volt jelen.
   A megye gazdaságának húzó ereje változatlanul a Jászság. A megyei rangsor első négy helyezettje 2021-ben megegyezik az előző évivel.
   A listát változatlanul a Samsung Electronics Magyar Zrt. vezeti 1203 milliárd Ft árbevétellel, ez 20 %-al nagyobb az előzőévitől.  A második helyen az Electrolux Lehel Hűtőgépgyár Kft., a negyedik helyen szintén jászsági cég került a Jász-Plasztik Kft.
   A hetedik a Sangjin Micron Hungary Kft. A cég 2012-ben vásárolt területet a

jászfényszarui Ipari Parkban, ekkor egy présüzemet építettek. Később kétszer is bővítették a

termelőüzem területét. 2021-ben műanyag fröccsöntő üzemmel szélesítették profiljukat.

 Samsung TOP 50 1 2  Jelenleg a TV és LCM alkatrészek gyártásával foglalkoznak.
   Hagyományosan ezen a rendezvényen adta át a vármegyei kamara az Év Vállalkozása díjat is, Györfi Sándor karcagi Kossuth-díjasszobrász és éremművész kisplasztikáját. A kisplasztika sikeres vállalkozást szimbolizáló aranyozott szárnyas Niké, mint a "győzelem istennőjeként" jelenik meg a globális kapcsolatokat sem nélkülözhető földgömb töredéken, amiből kiemelkedik a szintén aranyozott Jász-Nagykun-Szolnok megye sziluettje. Anyaga ónbronz öntvény, talapzata esztergált Paradiso indiai gránitkő. Az alkotáshoz egy bekeretezett oklevél is jár.
   Az elismerést négy a megyében működő vállalkozás kapta meg köztük: a Samsung Electronics Magyar Zrt.  A díjat dr. Sziráki András a cég képviselőjének Gecse Csabának (Finance senior manager) adta át.
Az olvasók nevében gratulálunk a rangos elismeréshez!
Tóth Tibor

Fotó:

Gecse Csaba az elismerés átvétel után – fotó: Samsung
Samsung logó (TT)
Sangjin – logó (TT)