febe fejlec lekerekitett

 Bordás Anna tablókép 2   A Mi újság Fényszarun? helyi lapban 1997. júliusában jelent meg egy írás a felelős szerkesztő tollából. Az írás apropóját az adta, hogy Jászfényszaru önkormányzata egy díjat alapított egy általános iskolai tanulónak. A „fair play” (ejtsd: fer plé) angol kifejezés, jelentése: becsületes, sportszerű játék. Nem lévén találó magyar megfelelőt, így neveztetett el az a díj, melyet 1998. júniusában a „A jótanulók fogadásán” Győriné dr. Czeglédi Márta másodiként Bordás Anna VIII. a. osztályos tanulónak adott át a Flamingó Étteremben. Az oklevéllel könyvjutalom járt.
   Sorozatunkban felváltva megkeressük a korábbi diákpolgármestereket, a Fair Play-díjasokat arról faggatva őket, hogy hogyan alakult azóta életük.

   Névjegy:Bordás Anna 1983-ban született, Hatvanban. A jászberényi Lehel Vezér Gimnáziumban érettségizett 2002-ben, majd 2005-ben a Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Karán szerzett diplomát, kertészmérnöki szakon.
2017-ben ment férjhez Szabó Viktorhoz, mindketten Jászberényben dolgoznak. 2018-ban költözött el Jászfényszaruból, azóta férjével Jászberényben élnek.
A főiskola után kezdett el dolgozni jelenlegi munkahelyén, ahol az évek során, több munkaterületen is kipróbálhatta magát. 2022-től a Signal-Print Kft. nyomdavezetői pozícióját tölti be.
   Hogyan befolyásolta a Fair Play-díj és egyéb általános iskolai közösségi munkák a további tanulmányaidat, karrieredet?
   A fair play „szabályok” szerinti magatartásforma sosem esett nehezemre, mindig szerettem csapatjátékosként belevetni magam egy-egy megoldandó feladatba. A díj csak még jobban ösztönzött az egymásra odafigyelésre és lehetőségeimhez mérten, mások segítésére. Az általános iskolában azért nem volt ez igazán tudatos viselkedés, amolyan gyerek fejjel, ösztönös cselekvésnek mondanám.
   Később a középiskolás és főiskolás évek alatt volt jelentős segítségemre ezen tulajdonság, hiszen sok közös projektfeladatban vettem részt csoporttársakkal, évfolyamtársakkal, és bizony, a sportszerűség elvét követve, hamarabb érkezett meg a várt megoldás. A másikra való odafigyelés, és társaink segítése igazán jó érzéssel tölti el az embert. A mai rohanó világban, szerintem, külön jól esik a másik félnek is, ha kicsit több odafigyelést, korrekt hozzáállást tapasztal. Ekkor azért már igyekszik az ember tudatosan is sportszerűen viselkedni.
  Bordás Anna jó kép 2023 Hogyan érzed, az elképzeléseidet megtudtad-e valósítani a munka világában? Milyen csalódások, sikerek értek?
   A főiskola elvégzése után, egyből elkezdtem dolgozni, de mivel a munkám egyáltalán nem kapcsolódik a végzettségemhez, így elképzeléseim nem voltak ezt illetően, viszont igyekeztem kihasználni ezt az adódó lehetőséget, így hát belevágtam. Az itt eltöltött évek során már több pozícióban kipróbáltam magam, igyekszem fejlődni, szerencsére ehhez minden támogatást meg is kaptam és a mai napig is megkapok itt. A munkámban is beigazolódik, hogy a csapatmunka és a korrekt, segítő hozzáállás hozza meg az igazi eredményeket.
   Milyen jövőbeni terveid vannak, bármilyen területről is legyen szó?
   Célom, hogy a munkámban még jobban kiteljesedhessek, több szakmai tudást, tapasztalatot szerezzek. Egyébként pedig szeretnék többet utazni, világot látni.
   Figyelemmel kíséred-e a Jászfényszarun történteket, milyen kapcsolatod van szülővárosoddal, településünkkel, ezzel kapcsolatban mi kelti fel az érdeklődésedet leginkább és milyen forrásból szerzed ismereteidet?
   Természetesen, továbbra is foglalkoztat, mi történik szülővárosomban, hogy „Mi újság Fényszarun?”. Mindig nagy érdeklődéssel olvasom az újság hasábjain megjelenő írásokat, általában az anyakönyvi híreket olvasom el először. A város fejlődése, szépülése büszkeséggel tölt el, kimagasló a Jászság többi települése között. Sűrűn látogatunk haza a családomhoz, és különböző városi rendezvényekre is. Szerencsére, nem vagyunk messze, így bármikor, akár egy rögtönzött program kedvéért is csak ”kiugrunk” Fényszarura.
   A munka, a család mellett milyen szabadidős tevékenységet folytatsz, mik a kedvteléseid?
   Szeretek kirándulni, olvasni, ha időm engedi, eljárok tornázni, táncolni.
   Részt vennél-e a volt iskoládban megszervezendő diákpolgármesterek és Fair Play-díjasok találkozóján?
   Nagyon szívesen venném, ha lenne ilyen találkozó, jó lenne régi ismerősökkel találkozni, akikkel akár az általános iskolában találkoztunk utoljára. Kíváncsi lennék, kivel mi történt azóta, merre sodorta az élet.
  Köszönöm a beszélgetést. Az is sokat elárul, hogy néhány hónap múlva már 18 éve dolgozol egy munkahelyen, biztos kölcsönös a bizalom és megelégedés a munkáltató és munkavállaló között. A Mi újság Fényszarun? havi lapunk nyomdai előkészítését sok éve az ARTANDER Kft., a nyomdai munkálatokat a Signal-Print Kft. Jászberény végzi. Bordás Anna az, aki elsőként kézbe veheti, lapozhatja újságunkat. Legyen ez még nagyon sokáig így.
Tóth Tibor

Fotó:
Általános iskolai ballagási tablókép - 1998
Munka közben - 2023