febe fejlec lekerekitett

 Tusor Tamás 2023  A Mi újság Fényszarun? helyi lapban 1996. januárjában jelent meg tudósítás, hogy közel 28 évvel ezelőtt 1995. október 11-én választottak először a diákpolgármestert. Az 1998/99-es tanévben Túsor Tamás negyedikkét töltötte be e tisztséget.

   Névjegy: Túsor Tamás 1984 októberében Jászberényben született. Középiskolai tanulmányait a hatvani Bajza József Gimnáziumban végezte. Ezután az ELTE matematika-informatika tanári szakon tanult, diplomát nem szerzett. Diákmunkásként sokat dolgozott a kereskedelemben, otthagyta az egyetemet és ezen az úton indult tovább. Könyvesboltban, majd játékboltban középvezetői feladatokat látott el. 2012 nyarán kötötte egybe életét Nemeslaki Nórával. Házasságukból 2022 márciusában született kislányuk, Anett. Vácon élik életüket, Tamás jelenleg babakocsi/gyerekülés szakoktató Budapesten.

Hogyan befolyásolták a diákpolgármesteri és egyéb iskolai közösségi munkák a további tanulmányaidat, előmeneteledet?
   Nagyon csodálkoztam, amikor engem választottak diákpolgármesternek, azt hittem egy ismeretlen, szürke tanuló vagyok. Ezzel a megbízással kaptam némi többletmunkát, de mellette ugyanúgy tudtam teljesíteni a követelményeket, versenyeket. Az 5-ösök könnyen jöttek, a fizikumom rendben volt. Akkoriban még nem tudtam, de tanáraim kiemelt figyelemmel követték jellemfejlődésemet is. Utólag is nagyon köszönöm hihetetlen segítségüket akkori tanáraimnak: Lajkóné Tanczikó Tünde (alsó tagozatos éveimet egyengette), Berényi Ferenc (osztályfőnök, matematika, logika, szociális direktívák), Kotánné Kovács Tímea (magyar nyelv és irodalom, esztétikai érzék), Virág István (földrajz, illemtan), Lantos Péter (történelem, ismerettisztelet), Molnár Imre (test- és léleknevelés). Jobban bíztak a képességeimben, mint saját magam. Szerettem volna felnőttként rájuk hasonlítani, olyan tanárrá válni, mint ők. Ezért kezdtem el tanulni ezt a hivatást.
Hogyan érzed, az elképzeléseidet megtudtad-e valósítani a munka világában? Milyen csalódások, sikerek értek?
 FÉBE kitüntetettek 1998 
Az egyetemen kiderült, hogy hiába tudok számolni, az algebra és az analízis nekem kínai. A pedagógia és pszichológia valahogy magától ment, ezért a diákmunkákban is inkább olyanokat vállaltam, ahol az emberi interakciókon van a hangsúly. Így kerültem kisegítőként könyvesboltba. Nagyon tetszett, hogy tudok segíteni a vásárlóknak, megtalálni a nekik megfelelő terméket. Azóta is a kereskedelemben dolgozom, mindig igyekszem a legjobbat nyújtani. Sikerként élek meg minden eladást, mert tudom, hogy azt kapta a vásárló, amire szüksége volt. Csalódások? Azok is voltak. Utólag okos az ember, de mindig tanultam valamit azokból a szituációkból, amit máshogy kellett volna végig vinni.
   Milyen jövőbeni terveid vannak, bármilyen területről is legyen szó?
  
Jelenleg autóvezetést tanulok, már a vége felé járok. Autóval már könnyebben tudunk majd Jászfényszarura is eljutni, édesanyám gyakrabban találkozhat az unokájával. Még a lakásfelújítást sem fejeztük be teljesen, hátra van még néhány munkálat, villanyvezetékek cseréje, tapéta levakarás, festés. A munkában folyamatosan fejlesztem magam, követem a gyártók fejlesztéseit. Természetesen terveim között szerepel megnyerni a lottót és szupererőt szerezni.
   Figyelemmel kíséred-e a Jászfényszarun történteket, milyen kapcsolatod van szülővárosoddal, településünkkel, ezzel kapcsolatban mi kelti fel az érdeklődésedet leginkább és milyen forrásból szerzed ismereteidet?

   Nem igazán követem a történéseket, sokat dolgozom, szabadidőmben pedig igyekszem minél többet a kislányommal és a feleségemmel lenni. Nagyon ritkán tudok eljutni Jászfényszarura, anyu szokott mesélni az aktuális helyzetről. Remélem ez változni fog, miután megszerzem a jogosítványt. Szeretnék több időt tölteni a nagycsaláddal, a legtöbb rokonom fényszarui lakos. Édesanyámnak is szeretnék segíteni a ház körüli teendőkben, de saját autó nélkül ez most még nem megy.
   A munka, a család mellett milyen szabadidős tevékenységet folytatsz, mik a kedvteléseid?
 Annus Ágnes diákpolgármesterek Tusor Tamás  Régebben játszottam néhány számítógépes játékkal, megnéztem az új filmeket, társasjátékoztunk és kirándulgattunk. Kislányom, Anett születése sok mindent megváltoztatott, szeretnénk mindenben a legjobbat adni neki. Ahogy növekszik, egyre több szabadidős tevékenységet tudunk újra visszavezetni az életünkbe. Gyorsan megy az idő, néhány év és már együtt fogunk társasjátékozni vele.
   Részt vennél-e a volt iskoládban megszervezendő diákpolgármesterek találkozóján?   
  
Természetesen igen, ha jó előre kiderül az időpont, tudom úgy írni a beosztásomat, hogy részt vegyek rajta.
   Köszönöm a kérdésekre adott válaszokat. Úgy ítélem meg boldog és elégedett ember vagy szereted, amit csinálsz és a családod mindent jelent számodra. A hasábokon megjelent válaszaidat az olvasók elolvassák, már valószínű a jogosítvány a zsebedben lesz. Kívánjuk, hogy mielőbb a kocsi kulcs is ott legyen.
Tóth Tibor

Fotó:
1./ A Fényszaruiak Baráti Egyesületének Elnöksége 1998. december 5-én a jubileumi közgyűlésén Elismerő Oklevelet adományozott az Általános Iskola és Szakiskola Diákönkormányzatának a tanuló ifjúság képviseletéért, önálló szabadidős rendezvényeikért, az egyesülettel közösen szervezett programokért. A kitüntetést Túsor Tamás diákpolgármester vette át. A kitüntetettekről készült csoportképén Túsor Tamás a felsősorban Mészáros László és Lantos Péter között látható. Fotó: Tóth Tibor

2./ Túsor Tamás 2023