febe fejlec lekerekitett

   Tájékoztatjuk, hogy a FÉBE Színházbajárók Baráti Köre szervezésében a Bánffy bérlet jutalom előadására 2018. január 17-én (szerda) du. 16 óra 30 perckor Jászberényből Pusztamonostoron át különjárati autóbuszra Jászfényszarun a Városháza előtti gyülekezéssel, 17 órakor kifelé haladva a buszmegállókban megállva Hatvanon át az utópályán József Attila Színházba megyünk (1134. Budapest, Váci út 63.) Zerkovitz Béla – Szilágyi László CSÓKOS ASSZONY operett 2 felvonásban, 3 képben megnézni.

   Az előadás 19 órakor kezdődik, vége 21 óra 30 perc, várhatóan 22 óra 40 percre érkezünk haza.

Szereplők:
Báró Tarpataky: ZÖLD CSABA, Pünkösdi Kató: KRASSY RENÁTA, Dorozsmay Pista: VASZKÓ BENCE, Ibolya Ede: ÁGOSTON PÉTER, Hunyadiné: KOCSIS JUDIT, Rica Maca: WÉGNER JUDIT, Kubanek hentes: FILA BALÁZS, Salvatore főkomornyik: BLAZSOVSZKY ÁKOS, János házmester: KISS GÁBOR, Tűzoltó: BOTÁR ENDRE, Gyerekek: ÖRDÖG ADRIEL, PAJOR MÁRK.
Valamint: HOLCZINGER SZANDRA, PETHŐ-TÓTH BRIGITTA, KISBAKONYI ANETT, KOSKA MELINDA, MISIK RENÁTA, VISONTAI SZILVIA, BRUNCZLÍK PÉTER, HENDE MÁTÉ, HORVÁTH ÁDÁM, SZELLE SZILÁRD, KUTTNER BÁLINT, SIKÓ KOPPÁNY.

Alkotók és stáb: Díszlet: BÁTONYI GYÖRGY, Jelmez: BÖHM KATI, Zenei vezető, hangszerelés: BÓKAI ZOLTÁN, Korrepetitor: FEKETE MARI, Koreográfus: BAKÓ GÁBOR, Koreográfus asszisztens: KOSKA MELINDA, Súgó: PAKU ÉVA, Ügyelő: VEREBÉLY MONIKA / PETHŐ DÁVID, Rendezőasszisztens: CZIPÓ GABRIELLA, RENDEZŐ: BÖHM GYÖRGY

   "Zerkovitz egy zseni! Eddigi életem egyik legmeghatározóbb zeneszerzője. Ő a magyar sanzon és operett királya. Ha egyáltalán lehet beszélni különleges budapesti utcai költészetről, ennek a költészetnek ő volt a klasszikusa. Ennek a szegény, ordenáré, újdonsült és mégis tehetséges városnak az elpusztíthatatlan jókedve, fölényes cinizmusa, harsányan áradozó szentimentalizmusa őbenne kapott költői formát" - írja Nagy Endre Zerkovitzról.
   Mi muzsikus lelkek, Most, amikor minden virág nyílik, Gyere, te nímand!, Van a Bajza ucca sarkán egy kis palota, Látta-e már Budapestet éjjel, Asszony, asszony, csókos asszony, Asszonykám, adj egy kis kimenőt!, Éjjel az omnibusz tetején – ugye ismerősek ezek a dalok!? Igen, kedves nézőnk, ezek az örökzöld zseniális slágerek – és még jó pár – ebben a darabban hangzanak majd el. Ugye ennél nem is kell több, hogy vonzóvá tegye az előadást!? Pedig még rengeteg dolog van: kitűnő színészek, remek táncok és humor és nevetés és kacagás! És egy nagyon jó történet: Pesten, a Józsefvárosban, a Nagytemplom utcában Katóka ünneplésére készül a háznép. Katóka, teljes nevén Pünkösdi Kató, ugyanis színinövendék és éppen előadása volt a színházban, ahol a Csókos asszony című operett címszerepét játszotta. Nevelőapja, Kubanek Tóbiás hentesmester és a háznép Katóka és Dorozsmai Pista, eljegyzését szervezi.
   Közben Báró Tarpataky, a híres mecénás érkezik a Nagytemplom utcába, mert látta Katókát a délutáni előadáson. A bárónak nagyon tetszett és meghívja a lányt Bajza utcai palotájába. Katóka nem fogadja el a meghívást.
   Dorozsmai nem tudta visszaszerezni a zálogba adott jegygyűrűket, ezért elmenekül az eljegyzésről egy esti privát orfeumi fellépésre.
   Az eljegyzésre összegyűlt vendégek már csak a vőlegényt várják, de ő nincs sehol. Katóka teljesen összeomlik és elrohan a Nagytemplom utcából a Bajza uccába!

Előbemutató: 2017. május 6.

   Az előadásra a bérletesek 50 % kedvezménnyel a földszint 2. 3. sorba 2.350,- Ft/db áron vásárolhatnak 2017. december 15-i előadás alkalmával. Az útiköltséget 1800,- Ft/fő az utazáskor kell fizetni.

   Mindenkinek jó szórakozást kívánok.

Jászfényszaru, 2017. november 29.                                                    

Baráti üdvözlettel:

                                                                                                                 Tóth Tibor
                                                                                                                   szervező{jcomments off}