febe fejlec lekerekitett

Kedves Bérlettulajdonosok!

 Tájékoztatjuk, hogy a FÉBE Színházbajárók Baráti Köre szervezésében a Jávor Pál bérlet 1. előadására 2022. december 2-án (péntek) du. 16 órakor Jászberényből Batta- bizományitól induló, Fehér János különjáratú autóbuszára, elkerülő úton a Szent István út végén 16 óra 15 perckor. Jászfényszarun a Városháza előtti gyülekezéssel, 16 óra 30 perckor kifelé haladva a buszmegállókban megállva és Hatvanban a Vadász-kastélynál 16 óra 45 perckor Budapesti Operettszínházba megyünk (VI. Nagymező utca 17. Telefon: 472-2030) Hegedűs a háztetőn című musicalt két felvonásban megnézni.


 Az előadás 19 órakor kezdődik - az előadás időtartama 210 perc - vége 22 óra 30 perc, várhatóan,24 órára érkezünk Jászfényszarura.

Az előadás bemutatója: 2021. május 28.

Szereplők: Tevje, a tejesember: Homonnay Zsolt, Golde, Tevje lánya: Janza Kata, Cejtel, Tevje lánya: Jenes Kitti, Hódel, Tevje kánya: Kardffy Aisha, Háva, Tevje lánya: Fekete-Kovács Veronika, Sprince, Tevje lánya: Bujdosó Anna, Bjelke, Tevje lánya: Hortobágyi Brigitta, Jente, házasságkövetítő: Oszvald Marika, Mótel Komzolj, szabólegény: Kocsis Dénes, Percsik, diák: Kerényi Miklós Máté, Lejuer-Wolf, hentes: Pálfalvy Attila, Mordche, kocsmáros: Kiss Zoltán, Rabbi: Barkóczy Attila, Mendel, a Rabbi fia: Imre Roland, Avram, könyvárus: Angler Balázs, Náhum, koldus: Vati Tamás, Cejtel dédi, Golde nagyanyja: Frankó Tünde, Fruma-Sára: Nádasi Veronika, Csendbiztos: György-Rózsa Sándor, Fegyka: Wéber Tamás, Sejndl, Mótel anyja: Sz. Nagy Ildikó, Szása - Első orosz: Laki Péter, Jásszl, a kalapos: Czeglédi Ákos, A hegedűs: Kiss-Balbinat Ádám.


Alkotók és stáb: Írta: Joseph Stein, Zene: Jerry Bock, Versek: Sheldon Harnick, Fordította: Orbán János, Karmester: Pfeiffer Gyula, Karigazgató: Szabó Mónika, Zenei vezető: Pfeiffer Gyula, Koreográfus-asszisztens: Németh Zsuzsanna, Játékmester: Tucker András. Díszlettervező: Khell Zsolt, Díszlettervező asszisztens: Boros Anna, Jelmeztervező: Berzsenyi Krisztina, Koreográfus: Bajári Levente, Világítástervező: Dreiszker József, Rendezőasszisztens: Nagy Bea, Koreográfus munkatárs: Krizsán Dániel, Koreográfus munkatárs: Gombai Szabolcs Rendező – Koreográfus: Bozsik Yvette.

   „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”
   A helyszín a 20. századi Anatevka, egy zsidók és oroszok lakta falu, ahol a közösség életét a vallás és a mindenre kiterjedő hagyományok határozzák meg. Itt él Tevje, a tejesember feleségével, Golde-val, valamint öt lányukkal. Az apa mindent elkövet, hogy a családot összetartva lányait a tradíciók szerint adja férjhez. A fiatalok azonban vallási eszmék helyett, szerelemből kívánnak házasodni, így a legidősebb lány, Cejtel a dúsgazdag férj helyett a szegény szabólegényt, Mótelt választja; húga, Hódel Szibériába utazik fogvatartott kedvese, Perchik után; Háva, a harmadik lány pedig egy más vallású fiú mellett talál rá a boldogságra. Mindeközben a helyi zsidó közösségnek különböző megpróbáltatásokkal kell szembenéznie: az egyre erősödő antiszemitizmussal, a politikai megmozdulásokkal és végül a rendelettel, hogy vagyonukat hátrahagyva el kell hagyniuk őseik földjét!

   A darabot Magyarországon először az Operettszínházban mutatták be 1973. február 9-én Vámos László rendezésében, a főszerepben Bessenyei Ferenccel. Nagyon fontos mű, mely egyfajta átmenetet képez az operett és a musical műfaja között, különleges zenei világával és keserédes humorával szólítja meg a nézőket. A darabot 1974-ben betiltották, és csak tizenegy év múlva, 1985-ben mutatták be újra, ugyancsak az Operettszínházban.
2021-ben Bozsik Yvette rendezésében, a színház valamennyi művészének közreműködésével tér vissza repertoárunkra!

Az előadásra 2.000,- Ft/fő útiköltséget és a kiosztott bérletet szíveskedjen magával hozni. Horváth Györgyné 2 fő, Muhariné Rubint Margit és Radicsné Gizike bérlete nálam van, a buszon kapják meg.

Akadályoztatás esetén, valamilyen oknál fogva az előadásra nem tud jönni, úgy köteles maga helyett más személyt szerezni, vagy az útiköltséget kifizetni.
Aki nem tud maga helyett más személyt keresni, úgy próbálok kérésre segíteni, ha tudok.

Mindenkinek jó szórakozást kívánok.

Jászfényszaru, 2022. november 23.                                                                

Baráti üdvözlettel:

                                                                                                                 Tóth Tibor
                                                                                                                   szervező