febe fejlec lekerekitett

Redemptio 2024 február A Redemptio a jász és kun települések honismereti lapja a XXXI. évfolyamát kezdte el ebben az évben.
   A lap kéthavonkénti megjelentetését a Jász Múzeumért Alapítvány vállalta fel, dr. Bathó Edit, Jász Múzeum ny. igazgatója, a FÉBE Tiszteletbeli tagja kitüntető cím birtokosa, a Redemptio lap alapítója és felelős szerkesztője áldozatos tevékenységének köszönhető.    
   A 2024. évi kiadáshoz, a rendszeres megjelenéshez az előfizetők és az újságot megvásárlók 500,- Ft-tal példányonként járulhatnak hozzá.

   A Fényszaruiak Baráti Egyesülete megalakulásától felkarolta, bonyolítja az újság Jászfényszarun a lakosság és az elszármazottak körében való terjesztését. Havi 30 példány értékesítését végzi.
   Az újságban Jászságról, Kis- és Nagykunságról értékes tanulmányok, cikkek jelenek meg neves szakemberek, helytörténi kutatók tollából. Több esetben Jászfényszaru-i eseményekről is olvashatunk a lapban.     
   Kérjük a jász-kun múltunkat és jelenünket figyelemmel kísérő tagjainkat, érdeklődőket, hogy a 3000,- Ft/év összegért fizessenek elő a kéthavonként megjelenő újságra. Egy-egy lapszám 500,- forintért megvásárolható, de elő is fizethető a Városi Értéktárban a Szentcsalád tér 12. szám alatt Tóth Tibornál (06-57-660-800 vagy +36-30-337-3336). Az elszármazottaknak igény esetén, postázzuk az újságot.
Kép és szöveg: Tóth Tibor

Fotó: A 2024 évi első számának címoldala