febe fejlec lekerekitett

 Születésnaposak 2023 10 12  A Jász Múzeum és a Jász Múzeumért Alapítvány ismét szép ünnepséget szervezet a kerekévfordulós születésnaposaknak, akik Hortiné dr. Bathó Editet idézve a „Jászság géniuszai”.
   Jászberény Városháza Díszterme október 12-én 10 órakor megtelt az ünnepeltek családtagival, a köszöntők képviselőivel. A megjeleteket a rendezvény moderátora Hortiné dr.Bathó Edit köszöntötte az ünnepelteket Baráth Károly (80) fényképészmestert, Bolla János (80) emeritus jászkapitányt, Győri Jánosné Szentpéteri Julianna (90), a jászkiséri ny. művelődési ház igazgatóját, Sas István (70), a Déryné Művelődési Központ ny. igazgatóját.
   Az ünnepeltek az átlagtól sokkal többet tesznek, egy-egy közöségben, ahol élnek, a Jászságért, a hazáért dolgoznak. Másoknak is példát mutatnak, ezért életük egy-egy mérföldkővénél a közöség köszöntése jár személyüknek.

   A születésnaposakat, a Jászság országgyűlési képviselője, a Jászsági Önkormányzatok Szövetségének képviselője, a Jász Múzeum új igazgatója Gulyás András Zoltán régész, muzeológusa, Jászberény polgármestere, a Jászkun Kapitányok Tanácsa nevében a regnáló jászkapitány, a Jászsági Menedzser Klub Egyesület elnöke, Jászfényszaru város nevében a FÉBE elnöke és sok más az ünnepelthez közel álló szervezetek képviselői. A megismert laudációk alapján valóban a tevékenységük túlmutat a Jászság, de a vármegye határain túlra is. A fotók elkészítést követően, az ünnepetek tiszteletére a Jász Múzeum udvarán felállított sátorban közös kétfogásos ünnepi ebédre került sor.
   Kívánjuk, hogy még sokáig jó egészségben tevékenykedjenek a Jászság és településük érdekében, további maradandó érteket hagyva és példát mutatva a következő nemzedékeknek.
Kép és szöveg: Tóth Tibor

Fotó:
A születésnaposok csoportképe balról jobbra: Sas István, Bolla János, Győri Jánosné, Baráth Károly