febe fejlec lekerekitett

 Dr Dobos László  A Város napján április 3-án Jászberényben a Lehel Film-Színházban a rendezvény-sorozat fénypontja ez évben is a díjátadó gálaest volt, melyen a város kiválóságait jutalmazták. Jászberény város Képviselő-testülete 22 főnek és 5 közösségnek adományozott kitüntetést.
  
A következő kitüntetett személyeknek, akiknek Jászfényszaru Város Önkormányzatának, intézményeinek és civil közöségeinek közvetlen kapcsolatuk volt vagy van, gratulálunk!
  
Jászberény Város Díszpolgára: Mihályi Gábor, a Magyar Állami Népi Együttes vezetője, kimagasló szakmai színvonalon végzett munkájáért, a város érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenységéért.
   Jászberény Város Tiszteletbeli Polgára cím birtokosa lett:Dr. Dobos László közgazdász, szociológus, több mint három évtizedes közéleti tevékenységéért, a Jászság kulturális értékeinek gyarapításáért, széleskörű megismertetéséért.

   Jászberény Városért – Pro Urbe érdemérem kitüntetésben részesültek:Szabó Jánosné nyugdíjas könyvtárigazgató szakmai pályafutása és a helytörténeti kutatásban végzett tevékenységéért.
   Pro Civitate – Jászberény díjat kaptak;Nagyné Koncz Éva nyugdíjas óvodapedagógus és rajztanár, a vizuális nevelés és művészeti tevékenységéért.
      Jászberény Város Komáromy József sajtódíjat kapott: Dézsi Zoltán felelős szerkesztő, a magas színvonalú riporteri és szerkesztő-műsorvezetői tevékenysége elismeréseként.
   Jászberény Város Rendészeti díjban részesültek:Bujdosó Gábor tűzoltó alezredes, hatósági osztályvezető, a magas szakmai színvonalon végzett munkája és osztályvezetői tevékenységéért.
   Jászberény Város Faragó László Környezetvédelmi díj adományoztak:Alvári Csaba főépítész, a fenntartható fejlődésért, a természeti értékek megtartásáért és a településkép alakításáért végzett kimagasló munkájáért.
   Szöveghez részben a Jászkürt Újság 2024/7 szám 1 és 3 oldalán szereplő anyagát, a fotót a Facebookról használtuk fel.
Tóth Tibor

Fotó: Dr. Dobos László a Jászok Egyesületének elnöke Budai Lóránt polgármestertől Jászberény Város Tiszteletbeli Polgára címet igazoló kitüntetést veszi át.