PostHeaderIcon Köszöntjük weblapunkon

PostHeaderIcon Az Asszonyok premier bemutatóján jártunk Jászberényben

asszonyok 1 asszonyok 2

asszonyok 3 asszonyok 4

   Zsúfolásig megtelt a jászberényi Lehel Filmszínház Nagyterme 2018. október 13-án este 6 órakor, Hortiné dr. Bathó Edit: Asszonyok c. népi színjátékának bemutatóján, melyet a Jász Hagyományőrző Egylet tagjai adtak elő, köztük több jászfényszarusi közreműködővel (Görbe Jánosné Amálka, Misinkóné Palócz Erzsébet, Menczel Györgyné, Sós Zsolt).

 

PostHeaderIcon XXV. évfolyamát ünnepelte a Redemptio a jász és kun települések honismereti lapja

redemptio 1

   Negyedszázada a Jász Múzeumban, mint a Jászság egyik fontos szellemi műhelyében határozták el – a Redemptio 250. évfordulójának ünnepi előkészítése kapcsán – az újság kiadását. A lap kiadója kezdetektől a Jász Múzeumért Alapítvány volt, a szerkesztő bizottságot a múzeum mindenkori munkatársai alkották, a szakmai hátteret a Jász Múzeum biztosította. A lapindító szerkesztő Muhoray György, 1997-től Kiss Erika és 2006-tól Hortiné dr. Bathó Edit. Az újság A/4 nagyságban, kezdetben 12 oldalon, majd 16, 20, 24, 28 és jelenleg 32 oldalon, 2006-tól a Nemzeti kulturális Alap pályázati támogatása folytán színesben jelenik meg. A jubileumot a laphoz kötődő cikkírók, terjesztők, technikai segítők közösen bensőséges családi hangulatban november 21-én délelőtt a Jász Múzeumban ünnepelték.

 

PostHeaderIcon Jász Baráti Társaságok XIV. Fóruma

jasz forum 1 jasz forum 2

   Az évenként megrendezendő Jász Baráti Társaságok XIV. Fórumának házigazdái a Jászboldogházáról Elszármazottak Baráti Társasága, a BOLDOGBT Egyesület volt. A tanácskozás október 6-án délelőtt 9 óra 30 perckor a Polgármesteri Hivatal tanácstermében kezdődött.

 

PostHeaderIcon Ézsiás László sikerei

 versmondo 2018 1 versmondo 2018 2

   Ézsiás László közel két éve Fortuna szekerén utazik és megérdemelten halmozza sikereit. Hetvenedik születésnapjára megjelent CD lemeze melyen 15 saját költemény és további 12 költő versét mondja el. A CD albumot szülőhelye után Budapesten az Alexandra Könyves Házban is bemutatták. Nemzeti ünnepünk alkalmából augusztus 19-én, Jászfényszaru Város Önkormányzata munkásságát Elismerő Oklevéllel és pénzjutalommal díjazta.

 

PostHeaderIcon Négy éven keresztül szólt a Hősök naptára

dr szentvary lukacs 1 dr szentvary lukacs 2

2014. december 8. óta a Kossuth rádióban naponta felcsendült a Hősök naptára, melyben az adott napon éppen száz évvel azelőtt történt I. világháborús hadi eseményeket mutatatták be a magyar katonák által véghezvitt hőstettek mentén. A Hősök naptárának kezdeményezője és megalkotója, dr. Szentváry-Lukács János ny. egyetemi adjunktus a Jászok Egyesületének meghívására előadást tartott a Nagy Háború jászkun hőseiről 2018. szeptember 24-én, Budapesten a Pest megyei Megyeházán.

 

PostHeaderIcon 100 éves születésnapi ünnepség

 

sugarne 1996 08 20 sugarne emlekkonyv 2018   

A Jászberényi Ifjúsági Házban 2018. szeptember 29-én Sugárné Koncsek Aranka - Jászberény Városért Pro Urbe Érdemérem birtokosa - helytörténész 100 éves születésnapi ünnepségére került sor. A több mint százhúsz résztvevőt az eseményre a Jász Múzeum és a Koncsek/Koncsik családok nevében Veliczky Józsefné Koncsik Ilona invitálta. A famílián kívül, a Jászság országgyűlési képviselője, a város alpolgármestere és Jászság szakmabéli helytörténeti kutatói jelentek meg, akikkel Aranka néninek kapcsolata volt az elmúlt évtizedekben. Sára Sándor, a Nemzet Művésze, Kossuth-nagydíjas és Balázs Béla-díjas operatőr és filmrendező Koncsek leszármazott is jelen volt.

 

PostHeaderIcon A december hónap értéktári érdekessége

ts takszov reszjegy

TAKARÉKSZÖVETKEZETI - Részjegy

   Félévszázaddal ezelőtt kelt dokumentummal emlékezünk az 55 évvel ezelőtt megalakult jászfényszarui takarékszövetkezetre. 1963. április 27-én tartotta alakuló gyűlését 316 taggal a takarékszövetkezet, melyet Jászfényszaru többségében mezőgazdasági foglalkozású lakosságának igénye hívta életre. Az OTP Szolnok megyei fiókjától július 1-jén 33.000,- Ft jegyzett tőkével megkapta a működési engedélyt. A Bajcsy-Zsilinszky és a Tompa Mihály utca kereszteződés bal oldalán lévő kis bolt átalakításával (Jáger Imre mai portáján) bérelt kisépület, 20 négyzetméterű helységében vette kezdetét a betétgyűjtés és a hitelezés.

 

PostHeaderIcon Gyászhír

 

 

 A Fényszaruiak Baráti Egyesülete Elnöksége
fájó szívvel tudatja, hogy


KOVÁCS LÁSZLÓNÉ
Tóth Mária

1954 - 2018


egyesületünk alapító tagja,


2018. december 3-án elhunyt.

Temetésére Jászfényszarun

2018. december 10-én (hétfőn)

12 óra 45 perckor

a Szentkereszt (Felső) temetőben kerül sor.

 

Előtte 12 órakor a jászfényszarui

Rk. templomban gyászmise lesz.

A FÉBE emlékét kegyelettel megőrzi!

 

PostHeaderIcon Színház szervezés

   Tájékoztatjuk, hogy a FÉBE Színházbajárók Baráti Köre szervezésében 2018. december 9-én (vasárnap) délelőtt 8 óra 30 perckor Jászberényből induló 9 órakor Jászfényszarun Városháza előtti gyülekezéssel kifelé haladvaHatvanon át,különjárati autóbusszal megyünk Budapestre Erkel színházba (1087. Budapest, II. János Pál pápa tér 30.) Krizantémok bérlet – 1. Giacomo Puccini: A Nyugat lánya operát három felvonásban, olasz nyelven, magyar és angol felirattal megnézni.

 

PostHeaderIcon Színházi szervezés

            Tájékoztatjuk, hogy a FÉBE Színházbajárók Baráti Köre szervezésében 2018. december 7-én (pénteken) 16 óra 30 perckor a Jászberényből induló különjárati autóbuszra 17 órakor a városházától indulva a jobboldalon lévő helyi autóbuszmegállókban vesszük fel bérleteseinket és az autópályán megy a csoport Budapestre József Attila Színházba (1134. Budapest, Váci út 63.) Kaló Flórián bérlet – 2. előadása Rejtő Jenő-Hamvai Kornél-Darvas Benedek-Varró Dániel: Vesztegzár a Grad Hotelben zenés vígjátékot két részben megnézni.

 
Bejelentkezés
Levelezés

Be kell jelentkezni!

Beérkezett üzenetek

Be kell jelentkezni!

Jelenleg Online
Nincs
Eddig
Regisztrált tagok : 317
Utoljára regisztrált : kimi70
Ma : 0 új regisztrált
A héten : 0 új regisztrált
A hónapban : 0 új regisztrált
Eseménynaptár
Regisztrált tagjaink