febe fejlec lekerekitett

 Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Príma Díj Különdíját a Tiszafüreden elő és alkotó Nagyné Török Zsóka fazekas népi iparművész kapta.
  
Szeptember 18-án a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központ színháztermében közönség előtt rendezték meg a területi Príma gálát. A színvonalas kulturális műsor keretében tizenhetedik alkalommal a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) megyei elnöksége nevében dr. Lits József elnök adta át a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Príma Díjakat.
   Különdíjjal Nagyné Török Zsóka fazekas népi iparművész munkásságát jutalmazták.
   Az eseményen jelen volt Győri János Bertalan Jászfényszaru város alpolgármestere. Az ünnepséget követően a díjazottnak átadta Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester gratuláló személyes levelét és egy Mátyás király Emlékérem aranyozott bronzérem változatát.
  
A kitüntetett sajtónak adott nyilatkozatát idézve: „Nagy megtiszteltetés ez a díj, a legnagyobb boldogságot számomra mégis az az összefogás jelenti, mely e mögött állt. Ezzel megerősítést kaptam, hogy érdemes folytatni a munkámat. Hálásan köszönöm.”
  
Tiszteletbeli príma díjat kapott Nagy Zsolt fotós, az Új Néplap egykori fotóriportere, aki édesanyja révén kötődik városunkhoz. Munkássága alatt sok-sok fotó jelent meg a településünkről a megyei napilapban.
A kitüntetetteknek gratulálunk!
Tóth Tibor

 

Fotó: Nagyné Török Zsóka