febe fejlec lekerekitett

  RMVFSZ címere Ráday Mihály Város- és Faluvédő Szövetség, (melynek tagegyesülete a Fényszaruiak Baráti Egyesülete) 33. alkalommal hirdeti meg a „Fiatalok az épített és természeti környezet védelméért” országos pályázatát 2023 évre diákoknak 8 éves kortól 18 éves korig.
   Mit vár a kiíró a fiatal pályázótól:
Melyik az a nevezetes, szerinted megőrzésre méltó épített vagy természeti értáék, családi emlék vagy tárgy a környezettedben, településeden, amelyre a legbüszkébb, vagy és amit a barátaidnak is szívesen megmutatnál; Volt-e környezettedben olyan személyiség, aki az épített és természeti környezet szellemi, tárgyi emlékeit, értékeit gazdagította? Alkoss! Mi a legjobbakat díjazzuk és kiállítjuk! A díjazottak könyv és egyéb ajándéktárgyakat kapnak. A fődíjasok egy remek csapatban érdekes értékmegőrző munkában vehetnek részt nyáron a Ráday Mihály Város- és Faluvédők Szövetség által Kisújszállásra szervezett Országos Ifjúsági Örökségvédő Táborban!
Bátran fogalmazd meg gondolataidat akár képzőművészeti alkotásban, versben, prózában, fotón, ppt-n, filmen, vagy zenei alkotásban.
Önálló megfigyeléseket, véleményeket várunk!”

   Az írásos pályaművek terjedelme5-15 A/4-es oldal lehet mellékletek nélkül. A pályaművek értékét növelhetik a témához kapcsolódó fotók, rajzok, térképvázlatok.
   Fontos követelmény a dolgozatokhoz felhasznált források felsorolása!
   Egyedit kérnek, ne a netről másold!
   Az írásos dolgozatokat digitálisan is küldjétek el!
   A képzőművészeti pályázatok tetszőleges technikával készülhetnek. (max. A/2 méretig)
Makettek benyújtására nincs lehetőség.
   Pályázni lehet egyénileg és csoportosan is!
   A pályázatok elbírálása korcsoportonként és témakörönként külön-külön történik.
   A pályázatokra kérik olvashatóan írjátok fel a neveteket, életkorotokat, iskolátok nevét, címét, vagy lakcímeteket, e-mail címeteket, vagy telefonszámotokat! Ne felejtsétek a felkészítő tanárotok, vagy más személy nevét is megírni.
   A pályázatok benyújtási határideje: 2023. február 28. éjfél
   A beérkezett pályaművek a Szövetség tulajdonát képezik, visszaszolgáltatásuk egyedi kérelem alapján, 2023 őszén lehetséges előzetes egyeztetés után a Szövetség irodájában.
   A pályázatokat2023 tavaszán értékelik, a díjátadó ünnepség és a legjobb pályamunkákból összeállított kiállítás ezt követően lesz Budapesten a Budapesti Történeti Múzeumban.
   A pályázatokkal kapcsolatban bővebb felvilágosítást a 06 70 225 5731-es telefonszámon kaphatsz.
   Alkotásodat leadhatod az iskoládban, vagy a településeden működő Fényszaruiak Baráti Egyesületénél, ők eljuttatják a Szövetséghez, de küldheted önállóan is.
   Cím: Ráday Mihály Város- és Faluvédő Szövetség Budai Központi Kézbesítő Posta 1122 Budapest Városmajor utca 35-37. A borítékra írjátok rá: Postán maradó!
   Várják a pályaműveiteket!
    Ráday Mihály Város- és Faluvédő Szövetség. 1126 Budapest Böszörményi út 13. fsz. 5. e-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. honlap: www.hungarianostra.hu tel.sz: 06 20 771 2175.
   Javaslom, keressétek magyar, történelem, és művészeti tanáraitokat kérjetek tőlük tanácsot. A város épített és természeti értkeivel kapcsolatban Tóth Tibor is szívesen segít, ha a városháza II. emeletén megkerestek vagy mobilon +36-30/337-3336 számon hívtok.
   Az elmúlt években Jászfényszaruról kevesen pályáztak, de szép sikert ért el dolgozatával Szűcs Levente Csaba középiskolás és képzőművészeti alkotásával Dudás Dóra Fanni általános iskolai diák. Alkotásaitokkal öregbítsétek iskolátok, lakóhelyetek jó hírnevét
Kép és fotó: Tóth Tibor

Fotó: A RMVFSZ címer