febe fejlec lekerekitett

  EH 2024 02 15 Tamus Béla Bp Évek óta sok esetben képviselem a FÉBÉ-t Budapesten országos szintű környezetvédelem-mel, Európai Unió civilügyekkel foglalkozó konferenciákon, tanácskozásokon, melyet Magyar Természetvédelmi Szövetség (MTVSZ) és az Európa Ház szervez. Gyakran részt veszek a Jászok Egyesületének fővárosi előadásain is.

   Legutóbb a Budapesti Európa Ház (UNIO magyarországi képviselete) alábbi rendezvényén vettem részt: "Találkozó Jeroen Vergeylen úrral, Belgium magyarországi nagykövetével." 2024. február 15-én a NagNet Közösségi Házban (1062 Budapest, Andrássy út 98.) Házigazda Barabás Miklós az Európa Ház igazgatója volt.

   2024. I. félévében Belgium tölti be az EU Tanácsának soros elnöki tisztét. A következő félévben Magyarország követi a Belga Királyságot ebben a tisztségben.

Ennek apropóján és egyébként is fontosa tagállamok találkozója, együttműködése. Az EURÓPAI UNIÓ alapszerződése szerint polgárainak joga van, hogy éljen  képviseleti jogával, vegyen részt az előkészítő és a további döntési folyamatokban. Civil szervezetek képviselői kerültek meghívásra. Nagykövet úr és a belga elnökség fontosnak tartja a civil szervezetek még aktívabb részvételét a folyamatokban és a soron következő uniós tisztségviselő választáson.
Tamus Béla FÉBE alapító elnökségi tagja

Fotó: Európai Ház honlapjáról