febe fejlec lekerekitett

  Dobos László Bp  A Város napján április 3-án Jászberényben a Lehel Film-Színházban a rendezvény-sorozat fénypontja ez évben is a díjátadó gálaest volt, melyen a város kiválóságait jutalmazták.
    Jászberény Város Tiszteletbeli Polgára cím birtokosa lett: Dr. Dobos László közgazdász, szociológus, a Jászok Egyesülete elnöke több mint három évtizedes közéleti tevékenységéért, a Jászság kulturális értékeinek gyarapításáért, széleskörű megismertetéséért.
   A Pulszky Társaság-Magyar Múzeumi Egyesület április 17-én a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban megrendezett éves közgyűlésén kitüntetéseket adtak át.
  Hortiné dr. Bathó Edit Az Éri István-díjat 2014-ben Éri István emlékére, születésének 85. évfordulójára hozták létre. A díjat a társaság azon tagjainak adományozza, akik hosszabb távon, kiemelkedő tevékenységet végeznek.
   Tizedikként ezt a kitüntetést Hortiné dr. Bathó Edit kapta, mert a több évtizedes sokrétű és példaértékű munkája a magyar muzeológia meghatározó alakjai közé emelték. 
   A Redemptiót ünnepelték május 7-én, Szolnokon a Vármegyeház dísztermében. Az emlékülésen a Jászkunságért elismerő okleveleket is kiosztották. A Jászkunságért elnöki elismerő okleveleket kaptak, akik a jászkun örökségért kiemelten jelentős munkát végzetek.   
   Többek között a jászfényszarui születésű Tiszafüreden élő Nagyné Török Zsóka fazekas népi iparművész. Gratulálunk az elismerésekhez!

Nagyné Török Zsóka 

Tóth Tibor

Fotó: Dr. Dobos László közgazdász, szociológus, a Jászok Egyesületének elnöke
         Hortiné dr. Bathó Edit etnográfus, a Jász Múzeum nyugalmazott igazgatója
         Nagyné Török Zsóka fazekas népi iparművész